Balinesisk nasi goreng

Balinesisk nasi goreng - vegetarisk risret

Nasi goreng, som betyder stegte ris, er en meget kendt ret på Bali og med god grund, da den smager helt fantastisk. Der er ikke en enkelt defineret opskrift på nasi goreng, og retten kan laves på et utal af måder.

Balinesisk nasi goreng – vegetarisk risret

Jeg har lavet min egen vegetariske udgave til jer – en ret, der har en dejlig rund smag, og som er fuld af umami, bl.a. takket være den søde sojasovs kecap manis, som jeg synes er en uundværlig ingrediens i en nasi goreng. Kecap manis, der stammer fra Indonesien, adskiller sig væsentlig fra almindelig sojasovs ved at være mindre salt og samtidig besidde en speciel sød og aromatisk smag, og så kan den fås i de fleste større supermarkeder.

Tip! brug en god wok eller gryde

Husk at bruge en god wok eller en stor pande, når du laver retten, så risene ikke brænder fast.

På vores yogarejser til Bali får vi også altid lækre buddha bowls og skønne sunde smoothies 🌴😋

Balinesisk nasi goreng - vegetarisk risret

Balinesisk nasi goreng - opskrift på en skøn balinesisk nasi goreng

Ingredienser

Nasi goreng

  • 3 dl basmati-ris
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 porre
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 små gulerødder
  • 100 g spidskål
  • 1½ spsk. sesamolie
  • 1½ spsk. smagsneutral olie
  • 1½ tsk. tørret koriander, stødt
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1-1½ tsk. salt
  • ¾ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. kecap manis (sød sojasovs)
  • 3-4 æg

Sådan gør du

  • Kog risene i letsaltet vand i ca. 10 minutter efter posens anvisning.
  • Snit løgene fint, og pres hvidløgsfeddene.
  • Vask og rens porre, peberfrugt, gulerødder og spidskål.
  • Skær porren i skiver og de resterende grøntsager i fine strimler.
  • Kom sesamolien og 1 spsk. smagsneutrale olie i en wok eller på en stor pande.
  • Steg helt kort krydderierne af i olien.
  • Tilsæt risene, og steg dem i olien ved høj varme, til de får lidt farve og bliver let tørre.