Tortilla pizza – vegetarisk pizza

Tortilla pizza – vegetarisk pizza 1

Jeg vil næsten vove at påstå, at denne ret kan gå hen og blive en af dine/jeres nye hverdagsfavoritter. Ja måske endda også en favorit, når du får gæster på besøg. Find eventuel en masse forskellig topping frem, og lad dine gæster, voksne som børn, lave deres egne udgaver, så de får dem, lige som de ønsker.

Vegetarisk tortilla pizza

Jeg har lavet en dejlig klassisk og vegetarisk udgave til jer med bl.a. pizzasovs, majs og revet ost, men disse nemme og lækre tortilla pandekager kan laves på et utal af måder. Prøv dem evt. med mascarpone, smøreost eller hummus i stedet for tomatsovs og med din favorittopping til. Du kan også gå dessertvejen og lave dem toppet med chokoladesovs, bær og banan, ja det er næsten kun fantasien, der sætter grænser her.

Jeg anbefaler dog generelt, at du vælger en topping, der ikke kræver lang tid i ovnen for at blive tilberedt eller lækker, da pizzaerne er så hurtige at lave, at der er risiko for, at de ikke vil blive færdigtilberedt, medmindre du forbereder det lidt forinden. 

Du kan også prøve vegetarpizza med sød kartoffel 💛

Tortilla pizza – vegetarisk pizza 1

Tortilla pizza – vegetarisk pizza - opskrift på en nem pizza med bund af tortillapandekager

Ingredienser

Tortilla pizza

  • 8 stk. små tortilla pandekager (eller 4 store)
  • 12 spsk. pizzasovs
  • 16 stk. cherrytomater
  • 20 stk. sorte oliven
  • 1 stk. rødløg
  • 150 g majs
  • 150 g revet mozzarellaost
  • Frisk eller tørret oregano

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom et tyndt lag tomatsovs på dine tortillapandekager.
  • Halvér dine cherrytomater og oliven, og skær dit rødløg i fine strimler.
  • Kom alle grøntsagerne og oliven på dine tortillapandekager og slut af med revet ost og oregano.
  • Bag pizzaerne i ovnen, til osten er smeltet og kanterne sprøde.
  • Bagetiden afhænger af dine pandekager – jeg bagte mine meget små pandekager i 14 minutter.
  • Note! Kom ikke for meget tomatsovs på pizzaerne, da det gør bundene fugtige, hvilket gør det sværere at få dem sprøde.