Vegetarpizza
Vegetarpizza med Tipo 00
Pizzadejen er lavet af Tipo 00-mel, som fås i de fleste dagligvarebutikker, men hvis du ikke kan finde det, kan du også sagtens bruge durum- eller hvedemel. Tipo 00-mel er fantastisk at bruge til pizzabunde, da det giver en meget elastisk dej, som er nem at arbejde med.
Tipo 00-mel har desuden et højt indhold af gluten, som gør, at dejen hæver godt og får en dejlig sprød skorpe. Men for at opnå dette er det vigtigt, at du ælter dejen godt for netop at udvikle glutenstrukturen! Du skal også bruge fuldkornshvedemel.
Topping til pizza
Jeg har holdt toppingen helt simpel, da det giver dejen og sovsen mulighed for at komme til deres ret. De søde kartofler går rigtig godt sammen med syren fra tomaterne, den cremede ost, timian og hvidløgsdressing, og jeg kan derfor kun anbefale, at du prøver denne kombination! Du kan også bruge almindelige kartofler, hvis ikke du er så meget til søde kartofler.
Opskrifterne kan se ud af meget, men de er rigtig nemme at gå til, og du kan med fordel lave pizza til et par dage
Du kan også prøve denne blomkålspizza, som er glutenfri. God fornøjelse 💛
Vegetarpizza - opskrift på sprød vegetarpizza med hjemmelavet tomatsovs og søde kartofler
Ingredienser
Pizzabund
- 15 g gær
- 3½ dl lunken vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 125 g fuldkornshvedemel
- 460 g Tipo 00-mel
Tomatsovs
- 1 stk. rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. smagsneutral olie
- 70 g tomatpasta
- 400 g hakkede tomater
- 0,25 tsk. salt
- 1 spsk. ahornsirup
Topping
- 2 stk. søde kartofler (små)
- 2 stk. mozzarellaost (almindelig ost eller vegansk)
- 20 stk. cherrytomater
- 2 håndfulde timian (frisk)
- 2 håndfuld rucola (frisk)
Dressing
- 1 dl solsikkeolie
- 3 fed hvidløg
Bund og topping
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilføj salt, olie og fuldkornsmel, og rør rundt.
- Rør Tipo 00-melet i lidt efter lidt, til dejen er let fugtig.
- Ælt dejen grundigt.
- Lad dejen hæve i 45 minutter. Tænd imens ovnen på 220 grader varmluft – lad gerne bagepladerne blive i ovnen, så de kan blive varme.
- Del dejen i 4 stykker.
- Spred eller rul de 4 stykker dej ud på bagepapir.
- Kom lidt sovs, skiveskårne søde kartofler og cherrytomater på dine pizzaer.
- Kom pizzaerne på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
- Kom skiveskåret mozzarella og frisk timian på pizzaerne, og bag pizzaerne i yderligere 4 minutter, eller indtil de er sprøde i kanterne.
- Nyd pizzaerne toppet med dressing og frisk rucola.
Tomatsovs
- Hak løget meget fint, og pres hvidløgsfeddene.
- Steg løg og hvidløg i olien i en gryde, til det er let gyldent.
- Tilføj de øvrige ingredienser, og rør rundt.
- Lad sovsen simre under låg i minimum 15 minutter – gerne længere (se noter).
- Tip! Kom gerne nogle chiliflager i tomatsovsen, hvis du godt kan lide den lidt spicy. Når du laver tomatsovsen, er det en fordel at lade den simre i minimum 15 minutter – og meget gerne i længere tid (eventuelt mens dejen hæver) for at give den masser af smag. Hvis din tomatsovs virker flydende efter at have simret i noget tid, kan du med fordel lade den simre lidt ekstra uden låg, så noget af væsken fordamper. Det er nemlig vigtigt, at sovsen ikke er for våd, og at du heller ikke kommer for meget sovs på pizzaen, da det vil gøre, at dejen kommer til at koge i stedet for at bage, hvilket vil gøre pizzaen mindre sprød og lækker.
Dressing
- Pres hvidløgsfeddene, og rør dem ud i olien.
- Lad olien trække i minimum 30 minutter.
Denne vegetarpizza kan også anbefales med buratta! 💛