Emilie Schack i yogastilling

23. september 2020

Yogainterview med Emilie Schack

Emilie Schack er yogalærer, underviser i Hot Yoga, stifter af Yama Yoga, uddannet balletdanser fra Det Kongelig Teater, og så er Emilie mor. Læs et inspirerende yogainterview med Emilie!

Yogainterview med Emilie Schack

Fortæl om dig selv!

Jeg hedder Emilie Schack og er nok mest af alt en gøgler af guds nåde, som min mand plejer at sige.

Jeg er 26 år og bor i et lille gult hus i Vanløse sammen med min mand, søn og bonussøn (+ fire høns i haven).

Jeg er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teater og yogalærer fra Nalini. Jeg underviser i hatha, yin og hot yoga. Jeg elsker at dyrke forskellige slags yogastilarter. Dybden i Yin yoga, bevægelsen i Shadow yoga og de legesyge løft i Acro yoga. I bund og grund er det jo alt sammen yoga, men det er fedt at opleve de forskellige tilgange til både stillingerne og det spirituelle.

Hvad elsker du allermest ved yoga?

For det første elsker jeg at ingen har det sammen svar til hvad yoga er! For hvad er yoga?

For mit vedkommende er yoga med til at skabe balance i mit liv.

Jeg har altid alt for mange projekter i gang men yogaen hjælpe mig til ikke at miste balancen. Balletten lærte mig at det aldrig kan blive godt nok, og nej jeg kan sikkert godt blive lidt bedre hvis jeg øver mig lidt mere, men jeg elsker at yogaen har lærte mig også at være taknemmelig for alt det jeg har i mit liv, lige nu og her og ikke altid tro at græsset er grønnere på den anden side.

Plus, det er også okay at komme ting i pyt-kassen.

Jeg elsker at der ikke er to ens yogaklasser, nogle gange er balancen god, andre gange vælter jeg rundt.

Yogaen får mig til at stille spørgsmål, fx hvordan ville jeg leve livet hvis jeg ikke var bange for at fejle, eller hvordan ville livet være uden forventninger? Det er svært at sætte finger på hvad jeg elsker mest, for yoga er ikke en ting, det er alt!

Hvor startede din yogarejse?

Man kan nok godt sige at min yogarejse så småt startede, da jeg var 5 år gammel og begyndte med at danse ballet på Det Kongelige Teater. Da jeg blev ældre, tog jeg nogle Bikram yogaklasser ved siden af dansen.

Der blev jeg fuldstændig forelsket i varmen og den følelse af ro, jeg fik i krop og sind bagefter.

Det handlede nok mest om udmattelse efter en virkelig hård klasse, men jeg fik også smag for den dejlig pause (savasana) som lå til sidst på klassen. I 2010 dansede jeg i England og på det tidspunkt var yogaen blevet et fast supplement til min dansetræning. Da jeg kom hjem i 2012 og blev uddannet yogalærer fra Nalini, tog min yogarejse mig til en helt ny destination, en drejning jeg slet ikke have set komme.

Jeg er meget taknemmelig får at jeg fik øje på hvad yogaen også kan være og at yoga er langt mere end kun den fysiske del. Det er en uendelig rejse, der hele tiden tager mig nye spændende steder hen.

Hvordan har yogaen indflydelse på din livstil?

Jeg lever meget efter udtrykket “Alt med måde”, jeg synes det er vigtigt at leve sundt men det indebære altså også for mit vedkommende at drikke god vin og nydelsen ved god mad, alt slags mad. Yogaen har helt sikkert indflydelse på mit liv og livstil. Uden mit møde med yogaen ville jeg nok ikke have startet mit eget firma og dermed ikke haft de fantastiske oplevelser og udfordringer som har fulgt med.

Det at yogaen er med til at skabe balance i mit liv gør også at jeg er glad og (for det meste) altid starter dagen med at tage JA-hatten på.

Hvad er dit bedste råd til en grøn yogi?

Hvad er en grøn yogi (?) eller hvordan er man i det hele taget en “rigtig” yogi?

Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at når det komme til yoga, om man er så er grøn, lilla eller rød, så er der ikke noget, som er rigtigt eller forkert.

Jeg tror, det handler om at finde den rette balance, som kan give mening. I mine øjne er alle “rigtige” yogier, om man sidder hver morgen og meditere, eller om det måske er mere, når man lægger vasketøj sammen eller på løbeturen. Jeg går rigtig meget op i økologi, men f.eks. hjemme hos os har det været en langsom tilvænning, hvor vi stille og roligt er begyndt at købe mere økologisk.

Det behøver ikke være enten eller, husk på at lidt er også godt, og helt klart bedre end ingenting.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.