Cathrine laver yin yoga øvelsen knudeben foran et stort træ

28. august 2021

Bøger om yin yoga – Mine varmeste anbefalinger

Der findes ikke mange bøger om yin yoga! Jeg har samlet de bedste yogabøger, som jeg selv bruger, når jeg vil fordybe mig i yin yogaens univers. Du behøver ikke være yogalærer for at læse disse yogabøger, selvom flere af dem er ret dybdegående, på engelsk og lidt nørdede. Jeg har selv læst dem alle i forbindelse med mine egne yin yogauddannelser i udlandet. Jeg kan på det varmeste anbefale dig at dykke ned i yogabøgerne, hvis du vil fordybe din yogapraksis. Hvad er yin yoga? Hvad er yin yoga godt for? Hvad er kinesisk medicin? Meridianbaner? Bindevæv? Der er simpelthen så mange spændende emner at læse om.

Bøger om yin yoga - Mine varmeste bog anbefalinger om yin yoga

Bøger om yin yoga – Mine varmeste anbefalinger

Bøger om yin yoga:

*Denne bog forklarer dig også, hvad yin yang yoga er.

**Denne bog forklarer dig, hvad funktionel yoga er, og hvorfor man ikke kan tale om “alignmentbaseret” yoga. Generelle retningslinjer i f.eks. Hundestrækket kan medføre kompression hos mange yogaelever (knogle mod knogle), hvilket er skadende. Derfor underviser jeg altid funktionelt, hvor yogaen tilpasses den enkelte krop.

Bøger om kinesisk medicin, meridianbaner og akupunktur:

Bøger om anatomi og bindevæv:

  • Functional Atlas of the Human Fascial System af Carla Stecco
  • The Architecture of Living Fascia af Jean Claude Guimberteau
  • The Fourth Phase of Water af Gerald Pollack
  • Anatomy Trains – Myofascial Meridians af Thomas Myers

Bøger om bindevævsmassage (myofacial release):

Bøger om psykologi, buddhisme og filosofi:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.