Cathrine og andre yogaelever efter ildceremoni på Yoga uddannelse i Indien

23. september 2016

Yogauddannelse i Indien – Første dag i Indien

Yoga uddannelse i Indien – Jeg har skrevet mine tanker og følelser ned om første dag i Indien!

Indien er overvældende. Klokken er ca. 3 om eftermiddagen, og jeg har grædt on/off, siden jeg ankom i Goa Lufthavn for et døgn siden. Jeg har ekstremt meget hjemve. Ekstremt meget. Som i ‘Cathrine-6-år-på-lejrskole-og-vil-hjem’. Og jeg føler mig ekstremt meget alene, selvom vi er 50 mennesker samlet ét sted. Jeg er rejst alene til Goa på en 200 timers Yogalæreruddannelse, hvor jeg skal bo frem til d. 21. december. Det har været en lang rutsjebane tur, siden jeg ankom.

Flyveturen gik egentlig fint fra Danmark-London (2 timer), fra London-Mumbai (9 timer) og fra Mumbai-Goa (1 time). Vi var forsinket fra London-Mumbai, så 20 % af flyet skulle løbe gennem Mumbai Lufthavn – visa tjek, bagage ind og ud og endnu et security-tjek. Fra security-tjekket spurter jeg en halv kilometer til gaten, hvor jeg opdager, at jeg har mistet mit boarding pass. Der er kaos, så de skriver et nyt boarding pass på en lap papir. Jeg er dog fortsat rolig og glæder mig til Goa!

Yoga uddannelse i Indien – Første dag i Indien

Da jeg ankommer til Goa Lufthavn, står der en indisk mand med mit navn på et skilt. Jeg bliver bedt om at vente, indtil flere er ankommet. Jeg bliver pludselig totalt overvældet. Der er larm, indiske mænd over alt, biler, der dytter konstant, og der er kaos. Efter en time foran Goa Lufthavn får vi at vide, at vi skal vente på flere. Lige dér bliver jeg overvældet. Jeg bliver ked af det. Jeg begynder at græde helt ud af det blå. Den indiske mand begynder at sige: “no, no, no, no, don’t cry,” og så kan vi åbenbart godt køre af sted. Vi kører tre piger af sted til stedet med en anden chauffør. En 90 minutters smuk køretur fra kaotiske Goa-by ned til Agonda, der ligger i Syd Goa. Wauw!

Det ligner nærmest en jungle med egen infrastruktur. Der er palmer, lianer og vilde køer og hunde på vejene overalt. Her er virkelig, virkelig smukt. Der er meget få mini-butikker, og området er meget lidt turistet. En gemt perle. Stranden er en fortælling for sig selv, og jeg glæder mig til at hoppe i bølgerne. Bilturen gjorde mig mere rolig og afslappet.

Stedet er opdelt i tre sessioner. Jeg har fået min egen lille og meget hyggelige træhytte med veranda og aircondition. Her er 35+ grader og meget varmt. Efter check-in betaler jeg min fee for min Yoga uddannelse i Indien – særlig dét har bekymret mig en del. Jeg har haft over 3.000 Euros med fra Danmark i min håndbagage, fordi stedet vil have pengene i kontanter og fordi, der er problemer med at veksle penge i Indien for tiden. Jeg har derfor krammet min lille håndtaske under hele turen fra London-Mumbai, mens jeg halvsov. Inden velkomstmiddagen går jeg tilbage til min hytte og bliver overvældet igen.

Yogaprogram i Indien

Til middagen og informationsmødet får vi dagsprogrammerne og bliver inddelt i to hold. Der er en fra Sverige, 25 % fra London og resten fra hele verden. Tre mænd og 47 kvinder (18 til 35 år). Jeg spiser sammen med fire andre piger, mens vi lærer hinanden at kende. Jeg føler mig stadig meget alene og overvældet.

Efter middagen får jeg internet og skriver hjem til min familie, at jeg er ok, og at jeg er i Indien. Jeg er ikke faldet ned med en flyver. Jeg taler med min mor – og senere ringer min far – og jeg begynder at græde igen. Min kæreste skriver: “Nååår, lille Nini. Når det først går i gang, vil du helt sikkert elske det.” Min lillesøster skriver også lang og sød besked, der får mig til at smile – og græde lidt igen. Det har altså været en lang rutsjebane tur, siden jeg ankom.

Første dag i Indien

Den første rigtige dag startede i dag klokken 6 om morgenen med ild ceremoni. Vi skulle mødes i det øverste yogashala (yogastudio) med udsigt ud over naturen, palmerne og havet. En meget smuk ceremoni, der udføres som åbnings- og afslutningsceremoni, hvor sjælen fornyes. Jeg føler mig fornyet og gladere. Vi går ned på stranden for at ‘fejre’ vores start på yogauddannelsen i Geo. Programmet for i dag og i morgen ser således ud – og vi har fri på søndag:

  • 06:30-07:30: Meditation, Pranayama, Chanting (Dag 1: Ild ceremoni)
  • 08:00-10:00: Vinyasa Flow Yoga
  • 10:00-11:00: Morgenmad
  • 11:00-13:00: Filosofi eller Anatomi
  • 13:00-15:00: Frokost/Strand/Fritid
  • 15:00-16:45: Alignment & Adjustment
  • 17:00-18:00: Vinyasa Flow Yoga eller Yin Yoga
  • 19:00-20:00: Aftensmad

Dagens første yogaklasse er rigtig god og udfordrende. Vinyasa Flow har også en positiv energi, jeg er vild med. Yoga Filosofi, Anatomi samt Alignment & Adjustment har jeg allerede studeret meget, men det er kun spændende at bygge mere på. Maden er fantastisk – vegansk mad, der er sundt og stærkt. Lige nu er jeg ok igen, og jeg prøver at være ‘open-minded’, men jeg er på randen til tårer konstant. Det er lang tid siden, jeg har mærket angst og hjemve – og slet ikke på samme tid. Det er virkelig svært. Jeg savner min kæreste allermest, og jeg savner den tryghed, han giver mig. Jeg savner ham pludselig sindssygt meget. Han betyder i hvert fald alt for mig, mærker jeg nu.

Jeg er lige ankommet, og der er nye mennesker overalt her. Det hele er bare meget ‘overvældende’. Det er det eneste ord, jeg kan sætte på det hele. Overvældende og meget, meget langt hjemmefra. 25 dage i Indien alene føles pludselig som lang tid. Jeg kan godt mærke, at jeg skal finde styrken tilbage i mig selv. Dén power, jeg havde i Danmark. Jeg har sat mig i skyggen på min veranda for at skrive dette skriv.

Egentlig var det til mig selv for at fordøje det hele. Men nu deler jeg det på bloggen. Hvis du har nogle gode akutte hjemves-råd, så sidder jeg med våde øje og mangler dem. Virkelig meget! Og hvis du har været i Indien, så vil jeg hjertens gerne høre, hvordan du oplevede Indien for første gang. Namasté! Jeg sender varme fra min Yoga uddannelse i Indien. Dét har jeg nemlig meget af.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.