Få opskriften på glutenfri drømmekage med snasket kokostopping og svampet bund her! Denne kage er både glutenfri og sund og er lavet på rismel og enten havremel eller mandelmel. Jeg synes, der er meget mere smag i de glutenfri meltyper, og ofte bliver glutenfri bagning meget bedre end traditionel bagning. Denne drømmekage er lige, som den skal være – traditionel, snasket og svampet! Den eneste forskel er, at denne udgave er sund og glutenfri. Den er sødet med kokossukker og agavesirup og er lavet med søde og smagfulde krydderier som vanilje og kardemomme.
Nyd din glutenfri drømmekage med:
- En hjemmelavet chai-latte
- En god bog om yoga eller mindfulness
- En kop te eller friskbrygget kaffe
Se også:
Online Yoga – Yin Yoga, meditation & mindfulness >>
Yogarejser – Bali, Zanzibar, Spanien, Sverige, Samsø & Møn >>
Glutenfri drømmekage – Opskrift på sund drømmekage
Denne opskrift er både sund, glutenfri og snasket, og så er den nem at lave. Hold øje med kokostoppingen, når du bager kagen i ovnen, så den ikke bliver for tør. Kokostoppingen skal være snasket og en smule karamelliseret i toppen. Pynt den med fine spiselige forårsblomster, når du får gæster.
Glutenfri drømmekage
Ingredienser
- 4 æg
- 150 g rismel
- 150 g havremel eller mandelmel
- 150 g kokossukker
- 100 g smør
- 2-3 spsk kokosmælk
- 2 tsk vaniljepulver
- ½ tsk kardemomme
- 4 tsk bagepulver glutenfri
- ½ tsk havsalt
Topping
- 70 g smør
- 3-4 spsk agavesirup
- 3 spsk kokossukker
- 150-200 g kokosmel
- 1 dl mandelmælk alle typer mælk kan bruges
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål, så æggene bliver luftige.
- Varm smør og kokosmælk i en gryde, og hæld det i skålen sammen med æggemassen.
- Pisk massen sammen, så den stadig er luftig.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Sigt melblandingen ned i dejen, mens du vender det forsigtigt i dejen, så den stadig er luftig. Dejen skal være let flydende. Hvis den er lidt for tør, kan du tilføje en smule mere kokosmælk.
- Kom dejen i en bradepande med bagepapir, og forbag den i cirka 20 minutter.
- Smelt smør i en gryde sammen med agavesirup, kokossukker og mandelmælk.
- Hæld det over i en skål, og vend kokosmel i skålen. Hvis massen er meget våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel.
- Skru ovnen op på 220 grader, når bunden har forbagt.
- Fordel kokostoppingen på kagebunden, og sæt drømmekagen tilbage i ovnen i 5-8 minutter, til toppingen bliver karamelliseret.
- Lad drømmekagen køle helt af inden servering.
Links til ingredienser:
TIP! Denne drømmekage holder sig luftig, snasket og frisk i 1-2 dage, og den kan også sagtens fryses. Tø den op på køkkenbordet, når du vil spise den igen.
1 kommentar
Nøj! Tak for endnu en fantastisk opskrift 😀