Sund gulerodskage

Sund gulerodskage - Opskrift på den lækreste gulerodskage (glutenfri)
Svampet og sund gulerodskage med appelsin, ristede valnødder og mascarponecreme. Du kan både lave en flad gulerodskage toppet med creme og nødder eller en gulerodskage i lag med mascarponecreme imellem. Gulerodskagen har en frisk og sød smag af appelsin med appelsinskal i dejen og appelsinsaft i mascarponecremen.


Mascarpone

Mascarpone er så lækker i desserter! Mascarpone har en cremet og luftig smag uden at smage for fedt. Du kan også sagtens bruge opskriften på sund og luftig mascarponecreme til muffins, så du har nemme og enkle cupcakes.

Tip!

Del kagen op i to bunde, og smør mascarponecreme imellem lagene og på toppen. Så har du en lækker og cremet gulerodskage i lag.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på banankage og æblemuffins med kanel. God fornøjelse 💛

Sund gulerodskage - Opskrift på den lækreste gulerodskage (glutenfri)

Sund gulerodskage - Opskrift på glutenfri gulerodskage med mascarponecreme

Ingredienser

Gulerodskage

  • 1-2 dl rismel
  • 3 dl boghvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. appelsin (skallen)
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. vanilje
  • ½ tsk. salt
  • 5 stk. gulerødder
  • 4 spsk. agavesirup
  • 4 stk. æg
  • ½ tsk. salt

Mascarponecreme

  • 1 bæger mascarpone
  • 1 tsk. appelsin (saften)
  • 1-2 tsk. vaniljesukker

Topping

  • 1 dl valnødder (hakkede)
  • 1 tsk. appelsinskal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 graders varmluft.
  • Skræl gulerødderne, og riv dem ned i en stor skål.
  • Tilsæt agavesirup og æg.
  • Riv skallen fra appelsinen fint, og rør det meste appelsinskal sammen med gulerodsmassen. Gem lidt appelsinskal til pynt.
  • Miks alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
  • Bland gulerodsblandingen sammen med de tørre ingredienser. Dejen må gerne være en smule flydende.
  • Hæld dejen i en kageform med bagepapir.
  • Bag kagen i 30-40 minutter, til den er hævet op og er let gylden på toppen.
  • Afkøl kagen på en rist.
  • Smag mascarpone til med appelsinsaft og vanilje, og rør det sammen til en jævn masse.
  • Rist valnødder på en panden så bitterheden forsvinder. Hak dem groft.
  • Smør den afkølede kage med mascarponecreme, og top den med hakkede valnødder og lidt revet appelsinskal.