Gobi masala

Gobi masala - Opskrift på autentisk, lækker og sund indisk blomkålscurry
Min lækre gobi masala har både bid, en krydret smag og en lækker, cremet konsistens! Du kan selv skrue op eller ned for smagen – smag den eventuelt forsigtigt til med chilipaste, hvis du ikke er vild med for stærk mad. Jeg har brugt fløde i min blomkålscurry, men du kan sagtens skifte fløde ud med kokosfløde, hvis du vil have en vegansk gobi masala 🙏

 

Hvad er gobi masala?

Det er en blomkålscurry og er en traditionel indisk vegetarret med kartofler og stegt blomkål. Det er efter min mening en af de bedste indiske curries, der findes! Den er fyldt med krydderier, sunde ingredienser og har en fantastisk duft og smag. Spis retten uden tilbehør – eller kog lidt jasminris eller hvid quinoa til, hvis ud vil have, den skal fylde mere.

Garam masala er smagen af Indien og er en af hovedingredienserne i en gobi masala. Garam masala er et blandingskrydderi, og du kan sagtens lave din egen garam masala – Find opskriften herunder.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på indisk curry med kokosmælk, indisk dahl eller cremet karryrisotto. God fornøjelse 💛

Gobi masala - Opskrift på autentisk, lækker og sund indisk blomkålscurry
5 baseret på 1 anmeldelser

Gobi masala - Opskrift på indisk, sund blomkålscurry

Ingredienser

Gobi masala

  • 1 stk. blomkål
  • 4-5 store kartofler
  • 1 stk. løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 dåse dåse hakkede tomater
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2-3 tsk. garam masala (eller karry)
  • 1-2 tsk. chilipulver
  • 5 cm ingefær
  • 1 bundt koriander
  • 1-2 tsk. karry
  • 2-4 spsk. natural yoghurt
  • 0,5 tsk. havsalt
  • ½ dl fløde
  • 200 g ris eller quinoa

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg, og riv ingefær.
  • Del blomkål i mindre buketter, skræl kartofler, og skær dem i mindre tern.
  • Steg kartofler, løg og hvidløg i en gryde med olie i 2-3 minutter.
  • Tilsæt blomkål, ingefær, Garam masala, karry og gurkemeje. Lad det stege under omrøring i fem minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, chili, fløde og 3-4 dl vand.  Lad det hele simre under låg i 20 minutter. Husk at røre i det en gang imellem.
  • Kog evt. ris eller quinoa.
  • Smag retten til med salt og peber og evt. lidt yoghurt.
  • Servér din Gobi masala med yoghurt og koriander på toppen.