Jeg elsker indiske vegetarretter, og denne Gobi masala har både bid, en krydret smag og en lækker, cremet konsistens!😋 Du kan selv skrue op eller ned for smagen – smag den eventuelt forsigtigt til med chilipaste, hvis du ikke er vild med for stærk mad. Jeg har brugt fløde i min blomkålscurry, men du kan sagtens skifte fløde ud med kokosfløde, hvis du vil have en vegansk Gobi masala🙏
Se også:
Yoga Retreat på Samsø >>
Yogauddannelse på Zanzibar >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Hvad er Gobi masala?
Gobi masala er en blomkålscurry og er en traditionel indisk vegetarret med kartofler og stegt blomkål. Det er efter min mening en af de bedste indiske curries, der findes! Den er fyldt med krydderier, sunde ingredienser og har en fantastisk duft og smag. Spis din Gobi masala uden tilbehør, eller kog lidt jasminris eller hvid quinoa til, hvis ud vil have, den skal fylde mere.
Opskrift på hjemmelavet Garam masala
Garam masala er smagen af Indien og er en af hovedingredienserne i en Gobi masala. Garam masala er et blandingskrydderi, og du kan sagtens lave din egen Garam masala, hvis du ikke har krydderiet stående hjemme. Få opskriften på hjemmelavet Garam masala her >>
Gobi masala – Opskrift på indisk blomkålscurry
Gobi masala
Ingredienser
- 1 blomkål
- 4-5 store kartofler
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dåse dåse hakkede tomater
- 2 tsk gurkemeje
- 2-3 tsk garam masala-krydderi
- 1-2 tsk chilipulver
- 5 cm ingefær
- 1 bundt koriander
- 1-2 tsk karry
- 2-4 spsk natural yoghurt
- havsalt og peber
- ½ dl fløde
- Ris eller quinoa
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, og riv ingefær.
- Del blomkål i mindre buketter, skræl kartofler, og skær dem i mindre tern.
- Steg kartofler, løg og hvidløg i en gryde med olie i 2-3 minutter.
- Tilsæt blomkål, ingefær, Garam masala, karry og gurkemeje. Lad det stege under omrøring i fem minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, chili, fløde og 3-4 dl vand. Lad det hele simre under låg i 20 minutter. Husk at røre i det en gang imellem.
- Kog evt. ris eller quinoa.
- Smag retten til med salt og peber og evt. lidt yoghurt.
- Servér din Gobi masala med yoghurt og koriander på toppen.
Noter
TIP! Spis din krydrede blomkålscurry, som den er, eller spis den sammen med klassiske ris eller hvid quinoa.
Prøv også: Sunde opskrifter på indiske curries og asiatisk mad >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>