Cathrine laver yoga i naturen som forberedelse til god søvn

6. september 2021

God søvn – Derfor er søvn vigtigt for din sundhed

God søvn er bestemt ikke en selvfølge i vores moderne accelerationssamfund. Vi ved, at det er sundt at sove. Det er min opfattelse, som yogalærer, at rigtig mange nedprioriterer søvnen. Der er vel så meget, der er sundt?

Jeg har derfor altid (altid, altid) fokus på kroppens tre vigtigste livsenergier i min yogaundervisning: Fordøjelse, nattesøvn samt indre ro. Det er under søvnen, at en lang række vigtige processer sker i kroppen – helt uden du er klar over det, men bare ligger langt væk i drømmeland. Når jeg er stresset, spændt eller har ondt i ryggen, kan jeg ikke sove.

Jeg vender og drejer mig – og det ender ofte med at blive en håbløs tilstand af søvnløshed. Det er det værste. Voksne skal helst have syv timers sammenhængende søvn. Hvis du får dette, så kan søvnen både være helbredende, forebyggende og genopbyggende på rigtig mange områder. Lad mig prøve at præsentere dig for et par vigtige grunde til at sove. De er ment som en kærlig reminder.

God søvn - Derfor er søvn vigtigt for din indre og ydre sundhed

God søvn – Derfor er søvn vigtigt:

  1. Søvn genopbygges kroppens væv
  2. Søvn styrker dit immunforsvar
  3. Søvn styrker din hukommelse samt egne til at huske og lære udenad
  4. Søvn holder dine blodkar i form, og du mindsker risikoen for forkalkningssygdomme
  5. Søvn regulerer din appetit, og du mindsker risikoen for overvægt
  6. Søvn gør dig gladere
  7. Søvn giver dig et større overskud får du mere overskud
  8. Søvn op- og genopbygger dine muskler. Hvis du træner, er søvn virkelig essentielt for muskelrestitution samt genopbygning, så du kan blive endnu stærkere.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.