Cathrine underviser kommende yogalærere yogaøvelsen twist på terasse på Bali

14. september 2021

Yoga for begyndere – 8 yogaråd fra inspirerende yogalærere

Yoga for begyndere – Jeg har samlet otte gode råd fra otte inspirerende yogalærere – til yoga for begyndere. Som yogalærer er min mission, at det skal føles godt at være dig! Jeg elsker at inspirere samt dele fra hjertet – og det er det, yoga kan ❤️

Yoga for begyndere – Guide

Cathrine Koefoed:

  1. Alle kan dyrke yoga. Det kræver ingen perfektion. Yoga handler om at være der, hvor du er. Vi er alle på hver vores yogarejse. Du skal blot starte der, hvor du er lige nu. Du skal ikke føle, at noget skal gøres perfekt, at du skal kunne ligge i en bestemt yogastilling – eller se ud på en særlig måde.
  2. Det handler om tid. Hvis du gerne vil mærke yogaen helt inde i hjertet, anbefaler jeg dig at dedikere tid til yoga. På den måde vil du virkelig kunne mærke, hvordan yoga forandrer dig indefra og ud.
  3. Overgiv dig. Yoga handler ikke blot om den fysiske praksis. Yoga handler i dén grad også om den mentale. Vi arbejder helt automatisk på begge planer – på samme tid. Du lærer at være tilstede i nuet, berolige nervesystemet og slappe helt af. Lad yogamåtten blive dit helle.

Yoga for begyndere - Guide: 8 værdifulde yogaråd fra erfarne yogalærere

Yoga for begyndere – Guide

Jeg har spurgt otte inspirerende yogalærere: “Hvad er dit bedste råd til en nybegynder?”

Karen Pallisgaard:

“Prøv forskellige lærere og stilarter, til du finder den og det, der tænder dig allermest. Det gør det mere sandsynligt, at du bliver ved med at vende tilbage til yogamåtte. Desuden: Du skal tilpasse yogastillingerne til din krop. Du skal ikke tilpasse dig yoga- stillingerne. Kend dig selv, og lad endelig være at føle dig forkert ude i yogaland, når du laver dit eget kropslige udtryk. Studer dig selv, så du kender dig selv. I sidste ende er du din egen bedste lærer.”

Janni Daugaard:

“Find ud af hvorfor du gerne vil gå til yoga, og når du har fundet ud af, om det er, fordi du gerne vil lære at stå på hovedet, eller fordi du har været sygemeldt med stress tre gange, så find en underviser du føler dig tryg ved. Det er fuldstændig underordnet, om han/hun underviser i det nye hippe yogastudio eller gennem aftenskole eller hjemme i sin egen stue. Det handler om at du skal føle dig tryg.”

Emilie Schark:

“Hvad er en grøn yogi (?) eller hvordan er man i det hele taget en “rigtig” yogi? Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at når det komme til yoga, om man er så er grøn, lilla eller rød, så er der ikke noget, som er rigtigt eller forkert. Jeg tror, det handler om at finde den rette balance, som kan give mening. I mine øjne er alle “rigtige” yogier, om man sidder hver morgen og meditere, eller om det måske er mere, når man lægger vasketøj sammen eller på løbeturen.”

Tine Christensen:

“Mit bedste råd til yoga for nybegyndere er at træffe valg ud fra princippet om ahimsa, som er den første yama i Patanjalis Yoga Sutras. Ahimsa betyder ikke-vold. Hver gang du skal træffe et valg i din hverdag, så tænk over, hvilke konsekvenser det har for andre levende væsener, vi deler. Hvis du i dine tanker, ord og handlinger altid husker på ahimsa. Så vil du i princippet altid træffe beslutninger, som gavner andre levende væsner og vores fælles jord. Og som samtidig bidrager til en mere bæredygtig og grøn livsstil for dig selv.”

Marie Meldgaard:

“Al begyndelse er svær – og det gælder også yoga. Det er vigtigt, at give yogaen et par gange. Allerede anden gang vil oplevelsen være en helt anden. Derudover er det relevant som nybegynder ikke at sammenligne sig selv med alle de andre på holdet, som måske har dyrket yoga i flere år. Det er også en god idé at afprøve forskellige yogastile samt forskellige undervisere.”

Susanne Lidang:

“Giv yoga nogle chancer – det kan virke lidt mystisk i starten, fordi kroppen lige skal forstå, hvad det handler om. Prøv forskellige undervisere og yogaformer af og se, hvad der virker for dig og din krop. Lidt tålmodighed og vedholdenhed betaler sig (siger hende den utålmodige!) Og husk: I bund og grund handler det om, at du får det bedre i i krop og sind og har det sjovt undervejs. Husk: Du er selv festen – den kan kun blive god!”

Rikke Hansen:

“Gå ud og prøv en masse god yoga. Der er så meget godt. Når du er det rigtige ”sted” – når det føles rigtigt med yogalæreren og stilen, så mærker du det. Yogaen har så meget at byde på. Yogaen er egentlig for sindet, men har også så mange bonus-effekter kropsligt, energimæssigt og ikke mindst spirituelt. Den er så effektiv, hvis du bare har lyst til at arbejde med en dårlig ryg. Man vælger selv, om man vil tage det hele vejen!”

GemGem

GemGem

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.