Verdens bedste jødekager med hakkede mandler og kanelsukker på toppen. Jeg har tilføjet lidt revet citrusskal i mine jødekager, så de får en frisk og lækker smag. Brug skallen fra en appelsin, hvis du vil have en sødlig, julet smag, og skallen fra en citron, hvis du vil have en lidt mere syrlig smag som kontrast til de søde julekager. Denne opskrift er både glutenfri og uden tilsat sukker!
At bage julesmåkager er duften og smagen af jul, og det er så hyggeligt at være sammen om at bage lækre julekager. Brug en eftermiddag på at bage julesmåkager, og misk en kagedåse fyldt med glutenfri og sunde julekager. Se for eksempel også min opskrift på glutenfri vaniljekranse, glutenfri brunkager og glutenfri pebernødder.
Se også:
Yin Yogauddannelse i København & Kolding >>
Yogakuren (Januar 2021) – 21 selvkærlige dage med yoga, meditation og mindfulness >>
Jødekager opskrift – Verdens bedste jødekager – Cathrine Yoga
20-25 stk. jødekager
Jødekager
Ingredienser
Jødekager
- 100-150 g boghvedemel
- 50 g maizena eller hirsemel
- 30 g mandler
- 1 tsk hjortetaksalt eller bagepulver
- 1 citron eller appelsin
- 1 tsk kanel
- 2 spsk kokossukker
- 2 spsk agavesirup eller honning
- 70 g smør
- 1 æg
Pynt
- 1 æg
- kanel
- kokossukker
- Lidt hakkede mandler
Sådan gør du
- Rist mandler på en pande, til de bliver let gyldne. Lad dem køle lidt af, og hak dem helt fint.
- Bland mel, et æg, smør, sukker, kanel, honning og lidt revet citrusskal sammen i en skål, og kom de fleste hakkede mandler i. Gem lidt hakkede mandler til pynt.
- Du kan enten vælge at lave jødekagerne med det samme, eller du kan lade dejen trække smag i køleskabet i et døgn.
- Rul dejen ud, og stik jødekagerne ud i runde forme.
- Læg jødekagerne på en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æg, kanel og kokossukker sammen, og pensl kagerne.
- Top dem med lidt mere kokossukker og lidt hakkede mandler.
- Bag jødekagerne i 8 minutter, og lad dem køle helt af, inden du serverer dem.
- Opbevar jødekagerne i en kagedåse eller en lufttæt beholder.
Prøv flere lækre juleopskrifter – Julebag, julemad og julehygge >>
At bage julesmåkager er MINDFULNESS for mig i julemånederne. Jeg har samlet mine bedste opskrifter på glutenfri julesmåkager – Især mine lækre vaniljekranse er et HIT hjemme hos os. Jeg hygger mig virkelig med at bage med julemusik i baggrunden, og jeg elsker at kunne byde mine gæster mindfulde og lækre julesmåkager, som både er glutenfri og sunde – uden tilsat sukker! Du kan sagtens lave lækre julesmåkager med masser af sødme og smag uden at bruge sukker. Jeg har sødet mine med kokossukker og agavesirup eller honning og en masse dejlige julekrydderier! Julebag med glutenfri meltyper giver også den helt perfekte sprøde konsistens til kagerne, så de knaser i munden.