Glutenfri jødekager

Glutenfri jødekager - Opskrift på sprøde og sunde jødekager med kanel
Glutenfri jødekager med hakkede mandler og kanelsukker på toppen. Jeg har tilføjet lidt revet citrusskal i mine jødekager, så de får en frisk og lækker smag. Brug skallen fra en appelsin, hvis du vil have en sødlig, julet smag, og skallen fra en citron, hvis du vil have en lidt mere syrlig smag som kontrast til de søde julekager. Denne opskrift er både glutenfri og uden tilsat sukker!

 

Duften af jul

At bage julesmåkager er duften og smagen af jul, og det er så hyggeligt at være sammen om at bage lækre julekager. Brug en eftermiddag på at bage julesmåkager, og misk en kagedåse fyldt med glutenfri og sunde julekager. Se for eksempel også min opskrift på glutenfri brunkager, glutenfri pebernødder og glutenfri vaniljekranse 💛

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Glutenfri jødekager - Opskrift på sprøde og sunde jødekager med kanel

Glutenfri jødekager - Opskrift på sprøde og sunde jødekager med kanel

Ingredienser

Glutenfri jødekager

  • 100-150 g boghvedemel
  • 50 g maizena eller hirsemel
  • 30 g mandler
  • 1 tsk hjortetaksalt eller bagepulver
  • 1 citron eller appelsin
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 spsk agavesirup eller honning
  • 70 g smør
  • 1 æg

Pynt

  • 1 æg
  • kanel
  • kokossukker
  • Lidt hakkede mandler

Sådan gør du

  • Rist mandler på en pande, til de bliver let gyldne. Lad dem køle lidt af, og hak dem helt fint.
  • Bland mel, et æg, smør, sukker, kanel, honning og lidt revet citrusskal sammen i en skål, og kom de fleste hakkede mandler i. Gem lidt hakkede mandler til pynt.
  • Du kan enten vælge at lave jødekagerne med det samme, eller du kan lade dejen trække smag i køleskabet i et døgn.
  • Rul dejen ud, og stik jødekagerne ud i runde forme.
  • Læg jødekagerne på en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg, kanel og kokossukker sammen, og pensl kagerne.
  • Top dem med lidt mere kokossukker og lidt hakkede mandler.
  • Bag jødekagerne i 8 minutter, og lad dem køle helt af, inden du serverer dem.

  • Opbevar jødekagerne i en kagedåse eller en lufttæt beholder.