Glutenfri brunkager

Glutenfri brunkager - Opskrift på sprøde og sunde brunkager med mandler
Glutenfri brunkager – Der er ikke noget mere hyggeligt end at bage i december, og jeg elsker denne nemme opskrift på glutenfri brunkager, som smager lige som traditionelle brunkager, men med et friskt tvist af appelsin. Jeg har byttet sukker ud med kokossukker og honning, tilsat appelsinsaft og revet appelsinskal og skruet op for julekrydderierne med kanel, nelliker og allehånde. På den måde får du de lækreste, krydrede brunkager uden sukker, der smager dejligt af jul ❤️


Duften af jul

Hvis du ikke kender allehånde, er det et krydderi, der dufter og smager som et miks af kardemomme, kanel, nelliker, muskat og ingefær – det perfekte julekrydderi til julebag og juleopskrifter 🙏🏼 Lyt til hyggelige julesange, sæt en eftermiddag af til julebagning, og lav disse nemme brunkager sammen med mine glutenfri pebernødder, så du har lækre, glutenfri julesmåkager til hele december måned – Find opskriften nedenfor.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på glutenfri vaniljekranse eller glutenfri jødekager. God fornøjelse 💛

Glutenfri brunkager - Opskrift på sprøde og sunde brunkager med mandler

Glutenfri brunkager - Opskrift på sprøde brunkager med mandler og appelsin

Ingredienser

Glutenfri brunkager

  • 150 g boghvedemel
  • 150 g rismel
  • 120 g smør
  • 1 appelsin
  • 1-2 håndfulde mandler
  • ½ tsk havsalt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • ½ tsk allehånde
  • 1 spsk kokossukker
  • 2 spsk agavesirup eller honning
  • 1 æg
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Tilsæt æg, smør, honning, revet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft i blandingen. Hak mandlerne fint, og kom dem i skålen.
  • Ælt dejen, og lad den trække på køl– helst en hel dag, men det er også nok, hvis den trækker i et par timer.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Drys lidt boghvedemel over dejen, så den ikke klistrer, og rul dejen ud på et stykke bagepapir. Brug en eller flere forskellige udstiksforme til at forme brunkagerne med, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pynt brunkagerne med en mandel på toppen, og bag brunkagerne i cirka 8-10 minutter i ovnen, til de er let gyldne, men ikke for mørke.
  • Lad kagerne køle helt af, og servér dem let afkølede, eller læg dem i en kagedåse.