Kikærtepizza

Kikærtepizza - Opskrift på den bedste kikærte socca pizza - glutenfri pizza

Et sprødt alternativ!

Kikærtepizza er et sprødt alternativ til den traditionelle pizza 🌱 En glutenfri pizzabund lavet på rismel, kikærtemel og loppefrøskaller. Bunden er lavet uden æg og hvedemel, hvilket gør den vegansk og glutenfri. Jeg har selv lidt af store fordøjeles-problemer, hvorfor jeg spiser glutenfrit. Er du gluten allergiker, glutenintolerant eller problemer med at nedbryde gluten? Uanset hvad, er bunden sprød og lækker til hele familien. Det er en god basis-pizzaopskrift, hvor du kan fylde på med dine favoritter.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på blomkålspizza. God fornøjelse 💛

Kikærtepizza - Opskrift på den bedste kikærte socca pizza - glutenfri pizza
5 baseret på 1 anmeldelser

Kikærtepizza - - Opskrift på kikærte socca pizza (glutenfri pizza) 

Ingredienser

Pizzabund

  • 200 g fuldkornsrismel
  • 100 g kikærtemel
  • 3 spsk. loppefrøskaller (ikke pulveriserede)
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 1 tsk. olivenolie
  • 4 dl vand

Pizzafyld

  • 1 dåse tomatpuré
  • 20 skiver grønsager f.eks. rød peberfrugt, svampe og løg
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 spsk. grøn pesto
  • 1 håndfuld spinatblade

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til bunden grundigt. Dejen skal være luftig.
  • Form 1 stor eller flere mini-pizzaer på et stykke bagepapir.
  • Tip: Du kan bruge en bagering, hvis du ønsker at udstikke runde mini-pizzaer.
  • Bag bundene i 10-15 minutter ved 175 graders varmluft.
  • Tilsæt tomatpuré (smøres ovenpå), skiver af rød peberfrugt og forårsløg, pizzaost samt fordel lidt grøn pesto.
  • Bages videre i ca. 10 minutter.
  • Serveres med friske spinatblade.