Cathrine på stranden i Indien efter ild ceremoni

23. september 2016

Min indiske ild ceremoni

Min indiske ild ceremoni var noget helt særligt! Tror du på Universet? At der er noget, der er større end dig selv?

Min indiske ild ceremoni

Efter blot syv dage i Indien er jeg blevet en smule klogere på livet. Min Yogalæreruddannelse startede med et helt særligt ritual – en indisk Ild Ceremoni. En meget smuk ceremoni, der udføres som åbnings- og afslutningsceremoni, hvor sjælen fornyes. Har du et åbent hjerte og er nysgerrig på din egen spiritualitet, vil du øjensynligt blive rørt.

Ceremonien startede klokken 6 om morgenen i det øverste yogashala (yogasal) med udsigt ud over naturen, palmerne og havet. Ved indgangen blev jeg mødt af en indisk kvinde, der gav mig en rød prik mellem øjenbrynene og en blomsterkrans rundt om halsen. I hvidt tøj sad vi alle i en rundkreds om det lille bål i midten.

En indisk mand sang yogamantraer på Sanskrit (yogasprog) og hældte nye ting over bålet for at holde ilden knitrende. Fem og fem satte vi os skiftevis ind i den inderste cirkel ved den indiske mand. ”May all beings be happy and free,” sang han blandt andet på Sanskrit. Et mantra, jeg selv kendte fra mine danske yogalærere. En ild ceremoni er et symbol på den guddommelig energi, der er omkring os.

Ilden er et symbol på vores sjæl, der lyser og stråler. Samtidig er ilden med til at rense alle vores mentale blokeringer og fordomme. En form for genfødsel. Jeg blev overvældet over det, jeg oplevede.

Efter Ild Ceremonien følte mig fornyet og gladere. Samtidig satte min rationelle fornuft spørgsmålstegn ved det hele. Med danske briller var det hele meget, meget mystisk. Efter ild ceremonien gik vi ned på stranden for at fejre vores uddannelsesstart.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.