Kundalini Yogalærer Nickoline Camille

23. september 2020

Yogainterview med Nickoline Camille (Kundalini Yoga)

Nickoline Camille forelskede sig hurtigt i den spirituelle Kundalini Yoga. I dag kan du læse endnu et personligt, ærligt samt inspirerende yogainterview med kvinden bag Soul-fitness.

Yogainterview med Nickoline Camille (Kundalini Yoga)

Vil du ikke starte med at fortælle lidt om dig selv?

Mit navn er Nickoline Camille Johansson. Jeg bor på nuværende tidspunkt i Århus med min kæreste, som jeg mødte for 5 år siden på en Kundalini Yoga & Astrologi Workshop i København. Det er lidt en sjov historie med os to, for vi endte begge med at tale en lille smule sammen på den workshop, og det viste sig, at vi boede på samme vej hjemme i Århus! Der gik ikke længe, før vi fik arrangeret vores første date, som blev i det lokale Meditations Center i Århus. Derfra har vi gennemgået meget sammen, og det føles som om, at vi har en dybere forbindelse til hinanden, som rækker ud over dette liv. Nå! Men det skal jo handle om yoga det her.

Jeg er sådan en, som har de vildeste eventyrlystne energier pulserende i blodet, så jeg rejser ofte ud på eventyr i verden.

Af samme grund ELSKER jeg at afholde yoga retreats rundt omkring. Hvert år afholder jeg mit Essens Yoga Retreat på Bali. Jeg har også afholdt Retreats i Thailand, Sverige og Italien.

Den form for yoga, jeg underviser i, er Kundalini Yoga, som jeg i virkeligheden ser mere som en form for livsstil end en yoga praksis på måtten. Jeg laver ikke yoga for yogaens skyld. Jeg laver yoga, fordi det gør, at jeg vender hjem til mig selv og den følelse, tager jeg med mig ud i livet ,når jeg træder af måtten. Hele mit liv er som forvandlet, siden jeg startede min daglige Kundalini praksis for 5 år siden. Jeg husker stadig min første yoga lærermesters ord, da vi i sin tid afsluttede Kundalini Yoga Teacher eksamen, og alle havde oplevet transformation i deres liv på den ene eller anden måde. Han sagde: ”If you want nothing to change, then don’t do yoga” – Sada Sat Singh

Hvad elsker du allermest ved yoga?

Jeg er dybt forelsket i Kundalini yogaens mantra univers. Først var det egentlig lidt en grænseoverskridende ting at sidde og synge i kor til en yogatime, for jeg har altid være meget bevidst om, hvad andre mon ville tænke om mig. Jeg valgte dog trods udfordringen at synge eller rettere ”chante” med – og fra første strofe var jeg SOLGT! Jeg mærkede den dybeste varme brede sig fra hjertet og ud igennem min krop. Helt ud til hvert et hårstrå og helt ned til hver en tånegl. Et par salte tårer sneg sig også langsomt ned af mine kinder. Jeg kan huske, at det var her jeg tænkte:

”DET HER, det skal vil jeg sprede ud i verden. Alle skal prøve den her ubeskrivelige følelse af kærlighed og sammensmeltning med sig selv og sin sjæl.”

Jeg lavede engang et interview med en af mine yngling mantra sangerinder, Simrit Kaur, og jeg kan huske, at hun sagde noget som virkelig resonerede dybt i mig. Jeg fortalte hende, at jeg tit havde en oplevelse af, at jeg med det samme kendte et mantra og kunne chante med, selvom jeg aldrig havde hørt det før. Hun svarede, at det er fordi, at det selvfølgelig ikke er første gang du hører det, din sjæl kender det fra tidligere! Bum, den ramte plet, og hårene rejste sig på mine arme.

Det er den del af os, som allerede kender mantraet, vi vækker frem, når vi chanter. Det er genkendelsen af noget større i os selv, der er så stor at opleve. Det er den genkendelse og genopdagelse af, hvem vi virkelig er, som aktiverer en ren healing.

Ud over den dybe healing og følelsesforløsning sker der samtidig en ren biokemisk justering i dit blod, dine hormon kirtler og smertelindring i dit nervesystem. Der sker en aktivering af de 84 meridian punkter i ganen, når du synger med og bevæger tungespidsen. Det er den her sammensmeltning af fysisk videnskab og spirituel magi, jeg ELSKER allermest ved Kundalini Yoga!

Hvor startede din yogarejse?

Min første oplevelse med Kundalini Yoga startede med noget så eksotisk som et videoklip på Youtube. En video af en gammel gut med langt hvidt skæg og turban. Jeg har altid været mest tiltrukket af det skæve, anderledes og mystiske. Derfor tænkte jeg: ”Ham der, han må kunne noget helt specielt!” Før denne oplevelse havde jeg prøvet lidt Hatha og Vinyasa Yoga, men det var ikke noget, jeg dyrkede regelmæssigt. Jeg har mediteret, siden jeg var 18, men det her var helt anderledes.

Der var aspekter af denne yoga session, jeg kunne genkende, men der var også øvelser, som virkede helt specielle, og som min krop aldrig havde bevæget sig ud i før. Da vi kom til afspændingen, der virkelig var laaaang, var jeg SOLGT. Jeg smeltede helt ned i jorden under mig og var i den dybeste tilstand af fred. Aldrig havde jeg følt mig så i live og samtidig så afslappet på samme tid. Den følelse varede længe, efter sessionen var færdig.  Jeg kunne med det samme mærke, at denne yogaform var lige mig, og det var et kald fra første gang om at lærer en videre til andre. Jeg tilmeldte mig kundalini uddannelsen et par måneder efter.

Hvad betyder “Kundalini Yoga” for dig?

Kundalini Yoga er yogaen for bevidsthed og for mig, betyder det, at vi gennem en daglig praksis bliver mere opmærksomme på, hvad det egentlig er, der foregår i os selv og i omverdenen. Det vil sige, at du bliver bedre til at træffe de rigtige valg, som passer til den, du er, frem for at leve ud fra andres forventninger og falde i pleaser rollen med en ordentlig portion hensynsbetændelse.

Det betyder, at du trækker din power hjem og ikke længere kan ”hypnotiseres” ind i den ”falske” verden, hvor alt handler om udseende, glansbillede og overflade. Det betyder, at du helt selv kan skabe din egen virkelig, fordi du bliver den ustoppelige skaber af dit eget liv.

Du formår at se dine unikke talenter, som styrker, og som du nu kan sætte i spil. Det er, hvad Kundalini Yoga, yogaen for bevidsthed, betyder for mig! Jeg tror også, det er grunden til, at den har været holdt hemmeligt i så mange år. Fordi den giver dig evnen til at se igennem enhver form for usandhed, og så kan du ikke kontrolleres, og så kan verden ikke tjene penge på din usikkerhed. Jeg tror også på, at der er en grund til, at den netop nu er den hurtigst voksende yogaform, fordi vi har brug for en teknologi, der giver os sandheden og som kan give os energi til at undgå overvældelse i en tidsalder, hvor alt går så stærk og enhver information er tilgængelig med et enkelt tryk på telefonen.

Det kræver klarhed i sindet og evnen til at fokusere og sortere ud i, hvad der er vigtigt for lige præcis dig!

Hvordan har yogaen indflydelse på din livsstil?

Jeg starter altid min morgen med en god omgang yoga og meditation. Jeg har en praksis, hvor jeg laver de samme meditationer dagligt, fordi det giver mig mulighed for dybde. Og dybde har altid været det, jeg har savnet i mig liv. Jeg har gået i alle mulige forskellige retninger, lidt her og lidt der, men det, jeg virkelig har hungret efter, er den der følelse af af gå i dybden og mærke helt ind til kernen, hvad livet drejer sig om.

Gennem min daglige praksis oplever jeg, at den dybde smitter af på min hverdag. Det giver mig dybde i livet. Dybere relationer, dybere meninger og dybere oplevelser. Når først jeg starter min dag med yoga, behøver jeg ikke tænke så meget over min daglig dag. Det er som om, at justeringen af mig og min sjæl og aktivering gennem min praksis giver mig mulighed for bedre at navigere fra hjertet i min hverdag.

Hvad er dit bedste råd til en nybegynder?

Naviger dit liv ud fra dig hjertet. I sidste ende tror jeg, at vi dyrker yogaen for at blive den bedste udgave af os selv, så vi kan leve det bedst tænkelige liv. Den udgave kommer helt af sig selv, når vi i hver en situation lever ud fra vores indre og sande essens.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.