Bagt blomkål
Bagt blomkål
Blomkål er rig på vitaminer, mineraler og især kostfibre, da det er en grov grøntsag. Det er en opskrift, der er fuld af saft og bid og samtidig er let og hurtig at forberede.
Gurkemeje
Retten indeholder også gurkemeje, som foruden at give blomkålen en flot gul farve også er rig på antioxidanter og menes at kunne reducere inflammation i kroppen og virke smertedæmpende på grund af det aktive stof “curcumin”. Gurkemeje kan også bruges som hjælpemiddel mod fordøjelses- og marvetarmslidelser. Særligt min mave er glad for gurkemeje 🌱 Gurkemeje er lidt mildere end Safran og bruges typisk i det asiatiske køkken og indenfor den ayurvediske urtemedicin.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på hummus med gurkemeje og gurkemeje latte. God fornøjelse 💛
Bagt blomkål - opskrift på bagt blomkål med gurkemeje og sennepsfrø
Ingredienser
Bagt blomkål
- 1 stk. blomkål
- 1½ spsk. blød kokosolie
- 5 tsk. sennepsfrø
- 2 tsk. finthakket persille
- ¼ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. hvidløgspulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Fjern bladene fra blomkålen, skyl det grundigt og halvér det.
- Bland olien med de øvrige ingredienser.
- Pensel olieblandingen på oversiden af de halve blomkål eller brug hænderne til at smøre blomkålene ind.
- Bag blomkålene i ovnen i 25-30 minutter.
- Drys lidt friskhakket persille over dem inden servering.
Tip!
- Hvis du ikke er så vild med smagen af kokos, kan du vælge en smagsneutral kokosolie til denne opskrift. Kokosolie har en let, blød konsistens ved stuetemperatur, som gør den let at fordele og få til at sidde fast på de halverede blomkål.
Kommentarer