Yogalærer holder tungeskraber med grøn plante som baggrund

14. september 2021

Tungeskraber – Ayurvedisk livsstil

Tungeskraber – Virker det? Jeg kan på det varmeste anbefale dig at bruge en tungeskraber. Jeg starter dagen med at summe på sengen. Jeg bruger tungeskraber, børster tænder, renser ansigt og smører en lækker creme på. Herefter laver jeg mine tre faste yin yogastillinger, tager rart tøj på og drikker te eller kaffe, mens jeg tjekker min indbakke. Udover mine tre faste yogastillinger, sørger jeg for at bevæge min krop. Jeg elsker yin yang yoga, lange gåture, spinning og personlig træning. Jeg har hjemmekontor, men jeg nyder også at sidde på en hyggelig café. I øjeblikket arbejder jeg en del på mit onlineunivers, som består af dejlige yogaklasser og meditationer. For mig handler det om en veksling mellem jordforbindelse og flow – bevægelse. Jeg elsker at være selvstændig! Jeg nyder min frihed.

Tungeskraber - Virker det? Få yogalærerens gode grunde til at bruge den!

Tungeskraber – Ayurveda redskab

For to år siden startede jeg med at bruge den ayurvediske tungeskraber. Jeg ville (næsten) ikke kunne undvære den i dag. Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, som stammer fra Indien. Her ses tungen som et billede på dine indre organer. Indenfor den ayurvediske livsstil anvendes skraberen som et universelt redskab til at stimulere dine indre organer og til at opretholde en sund mundhygiejne. Jeg har lige købt 17 stk. tungeskrabere til mine yogaelever. Yogaeleverne skal bruge den hver morgen under vores 10-dages Ayurveda Yoga Retreat på Sri Lanka.

Gode grunde til at bruge en tungeskraber:

  1. Ingen dårlig ånde
  2. Smag mere
  3. Styrk din fordøjelse

 Ingen dårlig ånde

Ved at skrabe tungen reduceres bakterierne i munden, hvilket kan være med til at forbedre din ånde. Vågner du ofte med dårlig ånde? Om natten opbygges en belægning på tungen, som er en blanding af bakterier, affaldsstoffer og toksiner. Skrab din tunge blidt hver morgen, inden du børster tænder.

Tip! Jeg vil også anbefale dig at tage tre dybe vejrtrækninger – ind gennem næsen og ud gennem munden. Du frigiver nemlig affaldsstoffer, når du trækker vejret ud.

Smag mere

Hvis du har meget belægning på tungen, mister du nogle af de fantastiske smagsoplevelser, som maden kan give dig. Ved at skrabe tungen kan du forbedre din smagsoplevelse samt hjælpe kroppen til at fordøje maden bedre. Dette var en kæmpe øjenåbner for mig!

Styrk din fordøjelse

Indenfor den ayurvediske livsstil anvendes skraberen som et universet redskab til at stimulere dine indre organer. Du fjerner samtidig bakterier, affaldsstoffer og toksiner fra tungen, som er blevet udskilt om natten. Ayurvedaen kalder kroppens fordøjelses-energi for “agni”, som sammen med savl hjælper kroppen med at fordøje maden. Agni er din indre ild! Ved at skrabe tungen fremmes savl- og agni-produktionen.

En tungeskraber i rustfrit skål koster blot 68 kroner >>

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.