Blomkålscurry

Blomkålscurry med blomkål, linser og ris
Denne lækre og cremede blomkålscurry er en sikker vinder herhjemme. Den er nem at lave, da den passer sig selv det meste af tiden, og så er den bare indbegrebet af en lækker comfortfood-ret, der er god for både krop og sjæl.

 

Blomkålscurry – tips og tricks til den bedste smag

Jeg kan anbefale, at du bager blomkålen i ovnen som beskrevet i opskriften, da det giver den en skøn konsistens og dybde, når den bliver bagt med olie og krydderier, men hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du også komme blomkålen og krydderierne direkte i gryden og lade det koge sammen med de resterende ingredienser.

Jeg har også tilført retten lidt røde linser, da det giver sovsen en dejlig konsistens og smag, og så mætter retten også bedre, da linser er rige på kostfibre og en god kilde til protein.

Ideer til toppings

Servér eventuelt retten toppet med frisk koriander eller persille, ristede cashewnødder eller peanuts, lidt ristede sesamfrø og/eller nanbrød til.

Hvis du ligesom jeg er vild med blomkål, vil jeg anbefale, at du også prøver mine opskrifter på bagt blomkål, blomkålssuppe og blomkålspizza. God fornøjelse 💛

Blomkålscurry med blomkål, linser og ris

Blomkålscurry - opskrift på sund vegetarisk curry med blomkål, linser og ris

Ingredienser

Blomkålscurry

  • 1 blomkål ca. 600 g
  • 1½ spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. salt
  • 1½ spsk. karry
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 3½ dl vand
  • 1 dl røde linser
  • 4 dl basmatiris
  • 3½ dl kokosmælk
  • 2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Vask og skær blomkålshovedet i grove buketter.
  • Vend dine blomkålsbuketter i 1 spsk. olie, ½ tsk. salt og ½ spsk. karry. 
  • Bag buketterne på en bageplade i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 20 minutter.
  • Skær løget i fine tern, og pres hvidløgsfeddene. 
  • Svits løg og hvidløg i ½ spsk. olie med 1 spsk. karry, ½ tsk. salt og 1 tsk. koriander.
  • Tilsæt vand og skyllede røde linser og lad retten småkoge i 15 minutter under låg. 
  • Kog risene i letsaltet vand.
  • Kom de bagte blomkål, kokosmælk og citronsaft i gryden med linser. 
  • Smag retten til med salt, og lad den simre i yderligere 5 minutter inden servering. 

Noter!

  • Hvis du ikke er så meget til smagen af kokosmælk, kan du bruge enten almindelig eller vegansk madlavningsfløde i retten.