Den bedste granola
Den bedste granola
Noget af det, jeg elsker ved hjemmelavet granola, det er, at man helt selv kan bestemme ingredienserne – og så er det naturligvis også et plus, at det er lynhurtigt at lave og smager fantastisk! Denne opskrift er min personlige efterårs- og vinterfavorit, fordi den har et dejligt strejf af kanel – men den kan laves i mange udgaver ved at bruge andre nødder, frø og kerner, kokosflager eller rosiner og lignende. Kun fantasien sætter grænser.
Kanel
Kanel har, ifølge ayurveda, en afgiftende virkning, beroliger nervesystemet, er vanddrivende samt fremmer fordøjelsen. Jeg elsker kanel! Jeg bruger blandt andet ægte kanel i min glutenfrie morgengrød, i mine æblemuffins og i mine glutenfrie og i fiberrige kanelboller.
Du kan også prøve min lækre opskrift på morgenmadsvafler. God fornøjelse 💛
Den bedste granola - opskrift på sprød og knasende granola med kanel og agavesirup.
Ingredienser
Den bedste granola
- 2 dl havregryn grovvalsede
- 1 dl mandler
- ½ dl valnødder
- 5 stk. tørrede dadler
- 2 tsk. kanel
- 2 spsk. agavesirup
- 1 spsk. smeltet kokosolie
- 1½ spsk. sesamfrø
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Hak alle nødderne groft.
- Bland alle ingredienserne sammen, og fordel granolaen let på en bageplade.
- Bag granolaen i ovnen i 10-12 minutter til den er let gylden.
Kommentarer