Efterårsgrød med æble og solbærkompot

Efterårsgrød med æble og solbærkompot

Morgengrød med solbærkompot er en skøn måde at starte dagen på. De varme krydderier, den cremede konsistens og den syrlige kompot har en skøn smagskombination, og så er havregryn en god kilde til kostfibre, der bidrager til en velfungerende mave, god fordøjelse og mæthedsfølelse i løbet af dagen.

De gode kulhydrater

Havregryn indeholder kulhydrater, som tilfører kroppen den nødvendige energi for at kunne klare dagens arbejde. Det anbefales faktisk, at 45-60% af vores daglige energi kommer fra kulhydrater. Når jeg siger, at kulhydrater er godt for helbredet, gælder det derimod ikke kulhydrat i form af hvidt sukker, da det kun bidrager med tomme kalorier og ikke vigtige vitaminer og mineraler, som det eksempelvis er tilfældet med havregryn.

Du kan også prøve min lækre boghvedegrød med æble.

Jeg håber, at du får en skøn morgen! 💛

Efterårsgrød med æble og solbærkompot - Opskrift på lækker og sund havregrød


Ingredienser

Efterårsgrød

  • 2 stk. æbler (et revet og et skåret i tern)
  • 1 spsk. mælk (alle typer)
  • 4 dl mælk (alle typer)
  • 2½-3 dl havregryn (glutenfri)
  • ¼ tsk. kokosolie
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt

Solbærkompot

  • 3 dl solbær (frost)
  • 1½ spsk. honning (eller agavesirup)

Efterårsgrød

  • Kom olien i en gryde og tilsæt æblerne.
  • Tilsæt 1 spsk. mælk, kanel, salt og ahornsirup til gryden, og lad det koge i 1-2 minutter.
  • Tilsæt resten af mælken og kog det hele op helt kort i 2 minutter.
  • Kom havregrynene i en stor skål, og hæld den tilberedte mælk med æbler hen over dem.
  • Lad havregrøden trække i minimum 5 minutter inden servering, så den når at sætte sig.

Solbærkompot

  • Kom solbærrene i en gryde sammen med honningen, og kog det op. Lad det herefter simre i 5-7 minutter eller indtil det har den ønskede konsistens.
  • Servér havregrøden med solbærkompot.