Frokostsalat med laks

Frokostsalat med laks, grønt og dild

Denne skønne frokostsalat med quinoa, varmrøget laks, avocado og dild er en fantastisk kombination af herlige ingredienser og smagsindtryk. Retten føles derfor næsten som ren selvforkælelse i en mundfuld, og så er den desuden nem at tilberede, nærende og mættende. 

Frokostsalat med laks, grønt og dild

Salaten er rig på vitaminer og mineraler, protein, sunde fedtsyrer og kostfibre, og den er derfor god for såvel dine smagsløg som din krop. 

Rist dine egne græskarkerner

Hvis jeg har lidt ekstra tid til rådighed, så elsker jeg at riste mine egne græskarkerner. Jeg synes, at de bliver mest sprøde, når jeg selv tilbereder dem, og så kan jeg også salte dem, som jeg bedst kan lide dem. Dét kræver blot en smule olie på en pande og lidt salt. Tip hermed givet videre. 

Nyd din lækre salat! Velbekomme.

Jeg har også mange andre opskrifter på lækre frokostsalater. Prøv eksempelvis min avocadosalat med quinoa eller denne skønne boghvedesalat med grønne asparges og edamamebønner.

Frokostsalat med laks, grønt og dild

Frokostsalat med laks - opskrift på en dejlig salat med laks, grønt og dild

Ingredienser

Frokostsalat

  • 1½ dl hvid quinoa
  • 150 g edamamebønner fra frost
  • 125 g varmrøget laks
  • 75 g blandet salat
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 avocado
  • ¾ dl ristede, letsaltede græskarkerner
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog quinoaen i letsaltet vand efter pakkens anvisning, og lad den efterfølgende køle ned
  • Tø edamamebønnerne op ved eventuelt at hælde lidt kogende vand hen over
  • Skær den varmrøgede laks i grove stykker
  • Hak salaten groft, og snit dilden fint
  • Bland den afkølede quinoa, edamamebønner, laks, salat og dild sammen i en skål
  • Skær avocadoen i tern, og kom den i salaten sammen med de ristede, letsaltede græskarkerner. Smag salaten til lige inden servering.