Glutenfri drømmekage
Glutenfri drømmekage med snasket kokostopping og svampet bund! Denne kage er både “sundere” og lavet på rismel og enten havremel eller mandelmel. Jeg synes, der er meget mere smag i de glutenfri meltyper, og ofte bliver glutenfri bagning meget bedre end traditionel bagning. Denne drømmekage er næsten som “drømmekage fra Brovst” – traditionel, snasket og svampet! Den er sødet med kokossukker og agavesirup og er lavet med søde og smagfulde krydderier som vanilje og kardemomme.
Tip!
Hold øje med kokostoppingen, når du bager kagen i ovnen, så den ikke bliver for tør. Kokostoppingen skal være snasket og en smule karamelliseret i toppen. Pynt den med fine spiselige forårsblomster, når du får gæster.
Nyd din glutenfri drømmekage med:
- En hjemmelavet chai-latte
- En god bog om yoga eller mindfulness
- En kop te eller friskbrygget kaffe
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på banankage eller sund gulerodskage. God fornøjelse 💛
Glutenfri drømmekage - Opskrift på snasket og sund drømmekage fra Brovst
10 store stykker
Forberedelse: 25 min
Tilberedning: 25 min
Ingredienser
Drømmekage
- 4 stk. æg
- 150 g rismel
- 150 g havremel eller mandelmel
- 150 g kokossukker
- 100 g smør
- 2-3 spsk. kokosmælk
- 2 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. kardemomme
- 4 tsk. bagepulver (glutenfri)
- 0,5 tsk. havsalt
Topping
- 70 g smør
- 3-4 spsk. agavesirup
- 3 spsk. kokossukker
- 150-200 g kokosmel
- 1 dl mælk f.eks. mandelmælk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål, så æggene bliver luftige.
- Varm smør og kokosmælk i en gryde, og hæld det i skålen sammen med æggemassen.
- Pisk massen sammen, så den stadig er luftig.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
- Sigt melblandingen ned i dejen, mens du vender det forsigtigt i dejen, så den stadig er luftig. Dejen skal være let flydende. Hvis den er lidt for tør, kan du tilføje en smule mere kokosmælk.
- Kom dejen i en bradepande med bagepapir, og forbag den i cirka 20 minutter.
- Smelt smør i en gryde sammen med agavesirup, kokossukker og mandelmælk.
- Hæld det over i en skål, og vend kokosmel i skålen. Hvis massen er meget våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel.
- Skru ovnen op på 220 grader, når bunden har forbagt.
- Fordel kokostoppingen på kagebunden, og sæt drømmekagen tilbage i ovnen i 5-8 minutter, til toppingen bliver karamelliseret.
- Lad drømmekagen køle helt af inden servering.
Nøj! Tak for endnu en fantastisk opskrift 😀
Tusinde tak for denne fantastiske lækre opskrift!! 🙂
Jeg puttede desuden en moset banan og chiafrø i kagen. Der kunne sagtens have været to bananer. Super lækker!
Tusinde tak for din fantastisk gode side, som jeg tit bruger, samt deler videre, bl.a. i Facebook grupper!
Kærligst,
Elisabeth Fossheim