Gobi masala
Hvad er gobi masala?
Det er en blomkålscurry og er en traditionel indisk vegetarret med kartofler og stegt blomkål. Det er efter min mening en af de bedste indiske curries, der findes! Den er fyldt med krydderier, sunde ingredienser og har en fantastisk duft og smag. Spis retten uden tilbehør – eller kog lidt jasminris eller hvid quinoa til, hvis ud vil have, den skal fylde mere.
Garam masala er smagen af Indien og er en af hovedingredienserne i en gobi masala. Garam masala er et blandingskrydderi, og du kan sagtens lave din egen garam masala – Find opskriften herunder.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på indisk curry med kokosmælk, indisk dahl eller cremet karryrisotto. God fornøjelse 💛
Gobi masala - Opskrift på indisk, sund blomkålscurry
Ingredienser
Gobi masala
- 1 stk. blomkål
- 4-5 store kartofler
- 1 stk. løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dåse dåse hakkede tomater
- 2 tsk. gurkemeje
- 2-3 tsk. garam masala (eller karry)
- 1-2 tsk. chilipulver
- 5 cm ingefær
- 1 bundt koriander
- 1-2 tsk. karry
- 2-4 spsk. natural yoghurt
- 0,5 tsk. havsalt
- ½ dl fløde
- 200 g ris eller quinoa
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, og riv ingefær.
- Del blomkål i mindre buketter, skræl kartofler, og skær dem i mindre tern.
- Steg kartofler, løg og hvidløg i en gryde med olie i 2-3 minutter.
- Tilsæt blomkål, ingefær, Garam masala, karry og gurkemeje. Lad det stege under omrøring i fem minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, chili, fløde og 3-4 dl vand. Lad det hele simre under låg i 20 minutter. Husk at røre i det en gang imellem.
- Kog evt. ris eller quinoa.
- Smag retten til med salt og peber og evt. lidt yoghurt.
- Servér din Gobi masala med yoghurt og koriander på toppen.
Virkelig god opskrift! Jeg læste dog forkert og puttede en halv liter fløde i, i stedet for en halv dl – haha. Lidt voldsomt, men tænkte det var i indisk ånd. Den fik naturligvis også en anden farve og konsistens. Men den smagte fantastisk lækker! Næste gang prøver jeg at læse rigtig 😉