Grønne spinatboller
Spinat
Spinat er bl.a. rig på jern, calcium og vitaminet riboflavin, også kaldet B2, og er en mørkegrøn grøntsag, vi gerne skal have ca. 100 gram af om dagen. Hemmeligheden bag det at få bollerne så grønne er at blende spinaten med de våde ingredienser. Hvis spinaten blot hakkes i stedet, vil bollerne få en mere hvid farve med grønne stykker i, og spinatsmagen kan fremstå mere tydelig. Så hvis du i stedet ønsker dette, kender du nu også denne mulighed.
Links til ingredienser
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på rødbedeboller. God fornøjelse 💛
Grønne spinatboller - opskrift på luftige grønne spinatboller
Ingredienser
Spinatboller
- 1 tsk. agavesirup
- 2 dl lunken vand
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 125 g spinat
- 25 g gær
- 100 g havremel
- 20 g afskallede hampefrø
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Blend agavesirup, vand, salt, olie og spinat sammen.
- Kom massen over i en skål, og rør gæren ud heri.
- Tilsæt havremel, hampefrø og 150 g hvedemel, og rør det sammen.
- Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
- Ælt dejen grundigt.
- Lad dejen hæve i en skål et lunt sted i 1 time.
- Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
- Drys lidt hampefrø på toppen af bollerne.
- Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er færdige.
- Lad bollerne køle af på en kold rist.
- Tip! Du kan også bruge 40 g græskarkerner i stedet for hampefrø.
Kommentarer