Hasselback kartofler
Kartofler behøver på ingen måde at være en kedelig spise. De kan nemlig nydes på et utal af måder – blandt andet i denne skønne hasselback-udgave! Ifølge de officielle kostråd anbefales det, at vi lader kartofler indgå i vores måltider flere gange om ugen, og at vi spiser ca. 100 gram om dagen, hvis man ellers spiser planterigt og varieret. Kartofler er nemlig rige på C-vitamin og giver en rigtig god mæthedsfornemmelse på få kalorier. Så du kan med god samvittighed nyde disse sprøde hasselbackkartofler som tilbehør til din aftensmad!
Det eneste du skal bruge
- 10 stk. kartofler (mellemstore)
- 1 spsk. smagsneutral olie
- 1 håndfuld persille
- 0,5 dl hasselnødder
- 0,5 tsk. flagesalt
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på søde kartofler i ovn. God fornøjelse 💛
Hasselback kartofler - opskrift på sprøde hasselbackkartofler med nødder og krydderurter
4 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 40 min
Ingredienser
Hasselback kartofler
- 10 stk. kartofler (mellemstore)
- 1 spsk. smagsneutral olie
- 1 håndfuld persille
- 0,5 dl hasselnødder
- 0,5 tsk. flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem.
- Skær riller i kartoflerne på langs.
- Smør kartoflerne godt ind i olie.
- Vask og hak persillen fint.
- Kom persille og salt i rillerne i kartoflerne.
- Bag kartoflerne på en bageplade i ovnen i ca. 25 minutter (eller til de er let møre).
- Hak nødderne groft, og kom dem i rillerne i kartoflerne.
- Bag kartoflerne i yderligere 10-15 minutter, til nødderne er let sprøde.
- Drys lidt friskhakket persille og flagesalt på kartoflerne inden servering.
Kommentarer