Havregryns cookies
Perfekt som mellemmåltid
De er desuden et alletiders bud på et sundt mellemmåltid i løbet af dagen, hvis du har brug for det. En cookie svarer til et lille mellemmåltid, mens to svarer til et større mellemmåltid i forhold til deres energiindhold. De er et godt bud på et sundt og mættende mellemmåltid, da de er uden tilsat sukker, har et lavt indhold af mættet fedt og salt samt et højt indhold af kostfibre. Det høje indhold af kostfibre bidrager desuden til en god mæthedsfornemmelse og stimulerer tarmens motorik, hvilket gør dem gode for vores fordøjelse. Og så smager de altså bare herligt!
Links til ingredienser
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sunde mokka trøfler og sunde romkugler. God fornøjelse 💛
Havregryns cookies - Opskrift på lækre, sunde cookies med havregryn
Ingredienser
Havregryns cookies
- 3 dl finvalsede havregryn (evt. glutenfri)
- 0,5 stk. banan (ca. 65 g)
- 2 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. tahin
- 0,5 spsk. kokosolie
- 0,25 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 20 g rosiner (valgfrit)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Mos bananen med en gaffel.
- Bland bananmosen med ahornsirup, tahin, bagepulver, olie og salt.
- Vend havregryn og rosiner i massen. Rør ikke for meget i det, da det gør dejen klæg.
- Form cookies af dejen i den ønskede størrelse.
- Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter - husk at kigge til dem undervejs!
- Tip! Tilsæt kanel, kakaopulver eller lidt chokolade, hvis du vil variere dine cookies lidt.
Kommentarer