Stjerneskud

lækkert stjerneskud med fiskefilet, røget laks, rejer og stenbiderrogn

Smag på stjernerne med min version af det klassiske stjerneskud, som jeg personligt elsker. Retten kræver hverken en masse tid i køkkenet eller et væld af forskellige ingredienser. Den er simpel og lige til at gå til.

Stjerneskud

Dette fine stjerneskud med hjemmerørt dressing, fiskefilet, røget laks, rejer og stenbiderrogn er blevet et sikkert hit herhjemme. Og det bedste af det hele; Retten er klar på mindre end 15 minutter, hvis vi har købt vores fiskefilet frisklavet ved fiskehandleren eller i en delikatesseafdeling i et supermarked. Du kan også panere og stege din egen fisk eller købe fiskefileter på frost og varme op til denne ret.

En hurtig, nem og skøn måde at få nok fisk på

Et stjerneskud som dette kan være en hurtig, nem og skøn måde at nyde fisk på. De officielle kostråd anbefaler, at vi danskere spiser 350 gram fisk (inklusiv skaldyr) om ugen, heraf 200 gram fed fisk som for eksempel laks, og at man varierer imellem forskellige slags fisk.

Denne ret er rig på både magre og fede fisk samt skaldyr – det er ren win win!

Hvis du mangler inspiration til lækre retter med fisk, anbefaler jeg også mine opskrifter på lakseroulade og grøn salat med rejer 🐟😋

lækkert stjerneskud med fiskefilet, røget laks, rejer og stenbiderrogn

Stjerneskud - opskrift på et lækkert stjerneskud med fiskefilet, røget laks, rejer og stenbiderrogn

Ingredienser

Tomatdressing

  • ¼ dl creme fraiche 18 %
  • ¾ spsk. tomatpure
  • ½ tsk. ahornsirup
  • salt og peber

Brød og topping

  • 2 skiver groft brød
  • 60 g rejer i lage
  • 2 fiskefileter
  • 2-4 skiver røget laks
  • 2 tsk. stenbiderrogn
  • 1 håndfuld dild

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
  • Tag de rejer, du skal bruge, op af lagen.
  • Rist brødene på en brødrister eller i en smule olie på en pande.
  • Anret de ristede brødmed dressing, fiskefileter, endnu et lag dressing, røget laks, rejer, rogn og dild.