Sund jordbærtærte

Sund jordbærtærte med raw bund

Denne nemme og lækre jordbærtærte er et sundere bud på den klassiske jordbærtærte. Min version har endda kun få ingredienser, og den kan sagtens hamle op med den traditionalle jordbærtærte, som du kender fra din bager. Glæd dig til at få vækket en følelse af sol og sommer.

Sund jordbærtærte med raw-bund

Tærtens bund er dejlig sød og let knasende, da den består af bl.a. dadler, mandler og kokosmel. Toppingen består af chokolade, skyr og jordbær. Den bitre chokolade går rigtig godt til både den søde bund og til den søde, men syrlige vaniljeskyr – og selvfølgelig de friske jordbær. Hvis du ønsker en endnu sødere topping, kan du altid komme lidt flydende honning og ekstra vaniljepulver i din skyr.

Tip! Husk at dække bunden og siderne godt med den smeltede chokolade, så tærten kan holde sig frisk i et par dage på køl uden, at bunden bliver fugtig eller for blød.

Pynt til din jordbærtærte

Pynt eventuelt den fine jordbærtærte med spiselige blomster eller friske krydderurter – dét synes jeg især er fint, hvis du vil servere den til særlige lejligheder eller blot ønsker at gøre lidt ekstra ud af din tærte.

Tærten er helt fantastisk året rundt, men der er nu ikke noget som solmodne danske jordbær, så når den tid er, vil jeg stærkt anbefale, at du prøver – eller genprøver – denne opskrift. Den er i hvert fald blevet en forårs- og sommerfavorit hjemme hos os.

Og hvis du, ligesom jeg, slet ikke kan få nok af jordbær, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve min nicecream med jordbær og min sommersalat med jordbær 🍓😋 

Velbekomme!

Sund jordbærtærte med raw bund

Sund jordbærtærte - opskrift på tærte med rawbund, vaniljeskyr og friske jordbær

Ingredienser

Raw-bund

  • 400 g udstenede dadler
  • 150 g mandler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 30 g kokosmel

Topping

  • 75 g mørk chokolade 70-80 %
  • 225 g vaniljeskyr
  • 250 g friske jordbær

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne til bunden sammen i en foodprocessor. Massen må gerne være en smule grov, men skal hænge sammen.
  • Smør en tærte- eller springform på 24-26 cm med lidt kokosolie, og fordel massen heri. Tryk gerne massen lidt op ad siderne, så der bliver en lille fordybning og dermed plads til topping.
  • Kom bunden på køl i minimum 1 time.
  • Smelt 65 g af chokoladen i et vandbad, og fordel den derefter ud over den kolde bund og dens sider.
  • Kom vaniljeskyren på bunden, når chokoladen har sat sig, og pynt den med udskårne jordbær.
  • Riv resten af chokoladen fint på et rivejern, og drys hen over tærten.