Vegansk cheesecake

Vegansk cheesecake
Hvis du er på udkig efter en sund, cremet og yderst velsmagende kage, så har du netop fundet den helt rette opskrift! En raw cake som denne, er en kage, der ikke skal bages i ovnen, og som derfor består af uforarbejdede råvarer, så alle næringsstofferne bevares. Kagen er naturligt sødet, og dens cremede konsistens kommer hovedsageligt fra cashewnødderne. Den friske og let syrlige smag af blåbær går rigtig godt sammen med den nøddeagtige smag, men du kan også bruge denne opskrift som en basisopskrift, og i stedet lave den med hindbær, jordbær, chokolade eller lime. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Rigtig god fornøjelse!
Vegansk cheesecake

Vegansk cheesecake - Opskrift på raw cashew cheesecake med blåbær

Ingredienser

Raw cheesecake

  • 120 g bløde dadler uden sten
  • 50 g mandler
  • 20 g finvalsede havregryn (evt. glutenfri)

Cashew topping

  • 100 g cashewnødder
  • 50 g kokosmælk (den fede)
  • 0,5 dl plantemælk
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • 50 g blåbær (frost)
  • 50 g blåbær (friske)
  • 3 spsk. ahornsirup

Cheesecake

  • Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocesser.
  • Fordel massen i de ønskede forme.

Cashew topping

  • Læg cashewnødderne i blød i vand (der har været oppe og koge) i minimum 1 time.
  • Kog 50 g blåbær (eventuelt fra frost) op i en gryde, og lad dem køle ned igen.
  • Blend alle ingredienserne undtagen blåbær i en foodprocesser til massen er helt ensartet.
  • Smag massen til med citronsaft, vanilje og ahornsirup.
  • Fordel massen i to skåle, og bland blåbær i den ene til du opnår den ønskede lilla farve.
  • Kom skiftevis den hvide og lilla masse i formene med bunde.
  • Tag en tandstik eller lignende og lav et swirl mønster i fyldet.
  • Sæt kagerne på frys i minimum 4 timer eller indtil de har sat sig helt og fyldet har sat sig fast sig til bunden.
  • Tag kagerne ud af formene, og servér dem straks efter med friske blåbær på toppen.
  • Tip! Smelt eventuelt lidt chokolade og kom hen over kagerne ved servering.