Veganske marengs

Vegansk marengs
Klassiske marengs består som oftest af æggehvider og sukker. Men takket være aquafaba er det faktisk muligt at lave marengs i en vegansk udgave, hvis man er mest til det eller blot ønsker at udvide sin horisont.

 

Hvordan laver man veganske marengs med aquafaba

Hvis du ikke er så bekendt med aquafaba, kan jeg fortælle, at det lyder mere fancy, end det er. Aquafaba er nemlig blot kikærtevand, dvs. det vand, kikærter ligger i, når du køber kikærter på dåse, eller det vand, der er tilbage, hvis du koger dine kikærter selv. Lad dig ikke afskrække af dets gullige udseende og “unikke” duft. Aquafaba bliver nemlig helt hvidt, når det piskes, og kan piskes helt stift ligesom æggehvider, og bare rolig: Lugten forsvinder også undervejs.

Vigtige huskeregler

Veganske marengs er billige og heller ikke så komplicerede at lave, og skulle det ske, at de ikke bliver helt perfekte i første hug, betyder det ingenting for smagen. Nogle af de vigtigste huskeregler er blot: Pisk længe nok, brug tørre og rene redskaber, åbn ikke ovnen undervejs, lad marengsene køle helt ned i ovnen, før du åbner den, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så de ikke bliver klistrede og fugtige ligesom ved traditionelle marengs. 

Du kan også prøve disse skønne opskrifter med aquafaba vegansk Mayonnaise og vegansk Chokolademousse. God fornøjelse 💛

Vegansk marengs

Veganske marengs - opskrift på sprøde og lækre veganske marengs

Ingredienser

Veganske marengs

  • 1 dl aquafaba (kikærtevand)
  • ¼ tsk. citronsaft
  • 60 g sukker

Sådan gør du

  • Reducér din aquafaba i en gryde ved at lade den simre, til du har ½ dl tilbage.
  • Sæt aquafabaen i køleskabet, til den er kølet helt ned.
  • Tænd ovnen på 110 grader almindelig ovn, og find din sprøjtepose frem.
  • Bland aquafaba og citronsaft i en skål.
  • Pisk med en elpisker aquafabaen med citron helt stiv – pisk gerne i minimum 10 minutter.
  • Tilsæt sukkeret 1 teskefuld ad gangen. Det er vigtigt, at massen piskes helt glat inden næste teskefuld sukker tilsættes, og stop evt. lidt før, hvis din masse ikke kan trække mere sukker. Pisk derefter massen i yderligere 10-15 minutter.
  • Kom massen i en sprøjtepose, og lav nogle små marengstoppe på et stykke bagepapir.
  • Bag dem i ovnen på 110 grader almindelig ovn i 1½ time afhængigt af deres størrelse
  • Lad dem køle helt ned i ovnen, før du åbner den.

Tip!

  • Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du også bruge en frysepose, som du klipper et lille hjørne af.