Vegetar bolognese
Nem opskrift på vegetar bolognese
Dine retter smager altid af meget mere, når du skifter kød ud med forskellige grøntsager! Denne sammensætning smager helt fantastisk med bønner, gulerødder, selleri, champignon, løg og hvidløg, men du kan også eksperimentere med det, du har i køleskabet. Din vegetar bolognese smager for eksempel også rigtig godt med friske tomater!
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på vegetarpizza med sød kartoffel og vegetar tikka chicken masala. God fornøjelse 💛
Vegetar bolognese - Opskrift på sund bolognese med glutenfri pasta
Ingredienser
Vegetar bolognese
- 3 stk. store gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk. æbleeddike
- 3 dl mungbønner
- 3 stk. stængler selleri
- 1 stk. stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 200 g champignon
- 4 spsk. sojafløde
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 1 pakke pasta (glutenfri)
Topping
- 1 spsk parmesan (smages til)
- 1 håndfuld frisk oregano (smages til)
Sådan gør du
- Kog mungbønnerne som anvist på pakken.
- Hak gulerødder, løg, hvidløg og selleri fint, og steg de hakkede grøntsager i en gryde med lidt olie i fem minutter.
- Tilsæt æbleeddike, paprika og spidskommen, og lad det stege videre i to minutter.
- Skær svampe i mindre stykker, og steg dem med i gryden i cirka to minutter.
- Tilføj hakket tomat, 1-2 dl vand og lidt fløde, og lad retten koge op.
- Tilføj de kogte mungbønner og lad det hele simre under låg i otte minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen, mens bolognesen simrer.
- Servér pastaen med bolognese på toppen, og top den med hakket frisk oregano og revet parmesan.
Kommentarer