Svampet og sund gulerodskage med appelsin, ristede valnødder og verdens bedste mascarponecreme. Du kan både lave en flad gulerodskage toppet med creme og nødder eller en gulerodskage i lag med mascarponecreme imellem. Gulerodskagen har en frisk og sød smag af appelsin med appelsinskal i dejen og appelsinsaft i mascarponecremen.
Mascarpone er så lækker i desserter! Mascarpone har en cremet og luftig smag uden at smage for fedt. Du kan også sagtens bruge opskriften på sund og luftig mascarponecreme til muffins, så du har nemme og enkle cupcakes. Prøv for eksempel at toppe mine fødselsdagsmuffins eller mine æblemuffins med kanel med denne lækre mascarponecreme.
Se også:
Yoga Retreat ved Vesterhavet >>
Online Yoga Studio – Dyrk hjemmeyoga i dine egne trygge rammer >>
Sund gulerodskage – Opskrift på svampet og sund gulerodskage med mascarponecreme og valnødder
Sund gulerodskage
Ingredienser
Ingredienser til sund gulerodskage
- 1-2 dl rismel
- 3 dl boghvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 stk appelsin KUN skallen
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vanilje
- ½ tsk salt
- 5 stk gulerødder
- 4 spsk agavesirup
- 4 stk æg
- ½ tsk salt
Mascarponecreme
- 1 bæger mascarpone
- 1 tsk appelsin KUN saften
- 1-2 tsk. vaniljesukker
Topping
- 1 dl hakkede valnødder
- Lidt revet appelsinskal
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 graders varmluft.
- Skræl gulerødderne, og riv dem ned i en stor skål.
- Tilsæt agavesirup og æg.
- Riv skallen fra appelsinen fint, og rør det meste appelsinskal sammen med gulerodsmassen. Gem lidt appelsinskal til pynt.
- Miks alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
- Bland gulerodsblandingen sammen med de tørre ingredienser. Dejen må gerne være en smule flydende.
- Hæld dejen i en kageform med bagepapir.
- Bag kagen i 30-40 minutter, til den er hævet op og er let gylden på toppen.
- Afkøl kagen på en rist.
- Smag mascarpone til med appelsinsaft og vanilje, og rør det sammen til en jævn masse.
- Rist valnødder på en panden så bitterheden forsvinder. Hak dem groft.
- Smør den afkølede kage med mascarponecreme, og top den med hakkede valnødder og lidt revet appelsinskal.
Noter
TIP! Del kagen op i to bunde, og smør mascarponecreme imellem lagene og på toppen. Så har du en lækker og cremet gulerodskage i lag.
Prøv også:
Sund raw chokoladekage med kiksebund >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
2 kommentarer
Meget lækker opskrift 😀
MUMS! Kan anbefales, når du vil bage noget sødt til kaffen 🙂