Sunde proteinkugler med dadler, kakao og quinoa ♥ Dadelkugler, proteinkugler, proteinbomber – uanset hvad du plejer at kalde dem, smager de helt fantastisk som en sund, vegansk dessert. Og du kan snacke med rigtig god samvittighed – dadelkuglerne er nemlig fyldt med proteiner og fibre, men smager hverken sundt eller “helseagtigt”. De får den lækreste, knasende konsistens, når de er dyppet i poppet quinoa, som er fyldt med vigtige næringsstoffer og gør din dessert til en “superfood”.
Tip! Poppet quinoa kan bruges i masser af retter – for eksempel som topping på salater eller din morgenmad, i müsli eller på dine hjemmelavede müslibarer.
Dine sunde proteinkugler kan både bruges som dessert, et mellemmåltid eller som en snack efter træning. De er nemlig særligt gode efter fitness eller en løbetur, fordi de er fyldt med de fibre og proteiner, din krop har brug for efter en hård træning.
Sunde proteinkugler – Opskrift på proteinkugler med kakao og quinoa
Sunde proteinkugler
Ingredienser
- Poppet quinoa
- 1 dl kakaopulver
- 300 g friske dadler uden sten
- 1 dl glutenfri havregryn
- 2 spsk proteinpulver f.eks. hampeprotein eller risprotein
- 1 økologisk appelsin
- 3 spsk agavesirup
- 2 spsk peanutbutter
Sådan gør du
- Blend dadler og havregryn i en foodprocessor i et minut. Tilsæt saften og skallen fra en halv appelsin, hampeprotein, agavesirup, peanutbutter og en halv dl kakao. Blend det sammen til en jævn, ensartet masse. Smag den til - evt. med lidt mere kakao, appelsinsaft eller peanutbutter.
- Hæld lidt poppet quinoa i en skål, form kugler af dadelmassen, og rul dem i poppet quinoa.
- Sæt dadelkuglerne på køl i minimum 15-30 minutter før servering - helst natten over.
- Opbevar dine proteinkugler på køl i en boks, så de holder sig sprøde og friske.
Prøv også:
Sunde romkugler (bloggens mest populære opskrift) >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>