Sunde proteinkugler

Sunde proteinkugler - Opskrift på kakaotrøfler med dadler, kakao og quinoa
Sunde proteinkugler med dadler, kakao og quinoa – dadelkugler, proteinkugler, proteinbomber – uanset hvad du plejer at kalde dem, smager de helt fantastisk som en sund, vegansk dessert. Og du kan snacke med rigtig god samvittighed – dadelkuglerne er nemlig fyldt med proteiner og fibre, men smager hverken sundt eller “helseagtigt”. De får den lækreste, knasende konsistens, når de er dyppet i poppet quinoa, som er fyldt med vigtige næringsstoffer og gør din dessert til en “superfood”.


Proteinkugler – fyldt med fibre og protein

Dine sunde proteinkugler kan både bruges som dessert, et mellemmåltid eller som en snack efter træning. De er nemlig særligt gode efter fitness eller en løbetur, fordi de er fyldt med de fibre og proteiner, din krop har brug for efter en hård træning.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på hjemmelavet proteinbarer, proteinvafler eller protein pandekager. God fornøjelse 💛

Sunde proteinkugler - Opskrift på kakaotrøfler med dadler, kakao og quinoa

Sunde proteinkugler - Opskrift på kakaotrøfler med dadler, kakao og quinoa

Ingredienser

Sunde proteinkugler

  • 1 dl kakaopulver
  • 300 g bløde dadler uden sten
  • 1 dl havregryn (glutenfri)
  • 2 spsk proteinpulver (hampeprotein)
  • 1 stk. appelsin (saft og skal)
  • 3 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 50 g poppet quinoa (eller kokosmel)

Sådan gør du

  • Blend dadler og havregryn i en foodprocessor i et minut. Tilsæt saften og skallen fra en halv appelsin, hampeprotein, agavesirup, peanutbutter og en halv dl kakao. Blend det sammen til en jævn, ensartet masse. Smag den til - evt. med lidt mere kakao, appelsinsaft eller peanutbutter.
  • Hæld lidt poppet quinoa i en skål, form kugler af dadelmassen, og rul dem i poppet quinoa.
  • Sæt dadelkuglerne på køl i minimum 15-30 minutter før servering - helst natten over.
  • Opbevar dine proteinkugler på køl i en boks, så de holder sig sprøde og friske.