Æbleskiver med kernemælk og citronskal – Den perfekte opskrift på lækre, luftige æbleskiver med et let syrligt tvist! Mine glutenfri æbleskriver blev bare helt perfekt søde og runde i smagen, og så er de lidt sundere end traditionelle æbleskiver, da de er uden tilsat sukker. Jeg lavede denne portion helt traditionelt med ren æbleskivedej, men du kan sagtens eksperimentere og fylde dem med søde julegodter. Prøv for eksempel søde eller syrlige skiver æble, nougat eller marcipan.
Se også:
Yin Yogauddannelse i København & Kolding >>
Yogakuren (Januar 2021) – 21 selvkærlige dage med yoga, meditation og mindfulness >>
Æbleskiver med kernemælk og citron – Glutenfri og lækre æbleskiver
24 æbleskiver
Æbleskiver med kernemælk og citron
Ingredienser
- 150 g rismel
- 50 g Maizena
- 1 spsk æblecidereddike
- 2-3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 20 g smør
- Kokosolie eller smør til stegning
- 3 spsk agavesirup
- 2 tsk bagepulver
- 1 økologisk citron
Sådan gør du
- Smelt smør, og kom det i en stor skål.
- Slå to æg ud, og kom æggeblommerne i skålen og æggehviderne i en anden skål. Bland æggeblommer og smør sammen, og tilsæt agavesirup og æblecidereddike.
- Bland mel, bagepulver og kærnemælk i, og riv skallen fra en citron, og kom revet citronskal i skålen. Bland det hele sammen. Lad dejen trække smag i 15 minutter i køleskabet.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
- Varm æbleskivepanden op, og smør hvert hul med kokosolie eller smør, og hæld dejen i hvert hul næsten til kanten. Lad dejen boble op, og når kanten på dejen er let gylden, kan du begynde at vende æbleskriverne en kvart omgang ad gangen. Brug træspyd eller strikkepinde til at vende æbleskiverne.
- Servér æbleskiverne lune med syltetøj og flormelis.
Noter
TIP! Hvis du vil have fyld i dine æbleskiver, kan du for eksempel stikke en skive æble i dejen, når den har stegt lidt på én af siderne på æbleskivepanden.
Prøv flere lækre juleopskrifter – Julebag, julemad og julehygge >>
At bage julesmåkager er MINDFULNESS for mig i julemånederne. Jeg har samlet mine bedste opskrifter på glutenfri julesmåkager – Især mine lækre vaniljekranse er et HIT hjemme hos os. Jeg hygger mig virkelig med at bage med julemusik i baggrunden, og jeg elsker at kunne byde mine gæster mindfulde og lækre julesmåkager, som både er glutenfri og sunde – uden tilsat sukker! Du kan sagtens lave lækre julesmåkager med masser af sødme og smag uden at bruge sukker. Jeg har sødet mine med kokossukker og agavesirup eller honning og en masse dejlige julekrydderier! Julebag med glutenfri meltyper giver også den helt perfekte sprøde konsistens til kagerne, så de knaser i munden.
3 kommentarer
Lækre opskrifter
Kære Anita 🙂 Dejligt at læse. Glædelig jul til dig og dine. Kh Cathrine
Sunde æbleskiver er et must herhjemme!