Vaffeldej til lækre julevafler

Vaffeldej til sunde vafler - Opskrift på nem og lækker vaffeldej til vafler
Jeg har lavet den lækreste vaffeldej til julevafler. Disse sunde vafler bliver dejligt sprøde og er både glutenfri og uden tilsat sukker. Vaflerne er perfekte til brunchbordet i december måned, fordi de smager dejligt af jul. Jeg har tilføjet kanel til mine sunde julevafler og serveret dem med syltetøj, så de bliver lidt a la æbleskiver. Du kan også servere dem med friske bær, marmelade, sirup eller din yndlingstopping.

 

Vafler til både aftensmad og dessert

Jeg kan slet ikke undvære mit vaffeljern, for jeg  elsker at eksperimentere med vaffeldej! Jeg spiser både madvafler til aftensmad og sunde, søde vafler til morgenmad eller dessert.

Antiinflammatorisk kost 

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sunde vafler, chokoladevafler og spinatvafler. God fornøjelse 💛

Vaffeldej til sunde vafler - Opskrift på nem og lækker vaffeldej til vafler

Vaffeldej til lækre julevafler - Opskrift på sunde vafler med kanel

Ingredienser

Vaffeldej til lækre julevafler

  • 100 g boghvedemel
  • 100 g rismel
  • 2 stk. æg
  • 50 g vegansk smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. agavesirup eller honning
  • 1 stk. citron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. havsalt
  • 4 dl plantemælk

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver, kanel , salt og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Smelt smør, og kom det i skålen sammen med æggeblommer, og kom æggehviderne i en separat skål.
  • Tilsæt mælk i skålen, og rør det hele godt sammen. Tilsæt revet citronskal.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem i vaffeldejen.
  • Varm et vaffeljern op, pensl det godt med kokosolie eller smør, og bag vaflerne cirka 2 minutter.
  • Servér de lune vafler med syltetøj, sirup eller din yndlingstopping.
  • TIP! Hvis der er vafler til overs, kan du lune dem på en pande med smør inden næste servering, så bliver de sprøde igen.