Æbleskiver med kernemælk

Æbleskiver med kernemælk og citronskal – Den perfekte opskrift på lækre, luftige æbleskiver med et let syrligt tvist! Mine glutenfri æbleskriver blev bare helt perfekt søde og runde i smagen, og så er de lidt sundere end traditionelle æbleskiver, da de er uden tilsat sukker. Jeg lavede denne portion helt traditionelt med ren æbleskivedej, men du kan sagtens eksperimentere og fylde dem med søde julegodter. Prøv for eksempel søde eller syrlige skiver æble, nougat eller marcipan.

5 baseret på 1 anmeldelser

Æbleskiver med kernemælk - Opskrift på lækre, glutenfri æbleskiver

Ingredienser

Æbleskiver med kernemælk og citron

  • 150 g rismel
  • 50 g Maizena
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2-3 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 20 g smør
  • Kokosolie eller smør til stegning
  • 3 spsk agavesirup
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Smelt smør, og kom det i en stor skål.
  • Slå to æg ud, og kom æggeblommerne i skålen og æggehviderne i en anden skål. Bland æggeblommer og smør sammen, og tilsæt agavesirup og æblecidereddike.
  • Bland mel, bagepulver og kærnemælk i, og riv skallen fra en citron, og kom revet citronskal i skålen. Bland det hele sammen. Lad dejen trække smag i 15 minutter i køleskabet.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
  • Varm æbleskivepanden op, og smør hvert hul med kokosolie eller smør, og hæld dejen i hvert hul næsten til kanten. Lad dejen boble op, og når kanten på dejen er let gylden, kan du begynde at vende æbleskriverne en kvart omgang ad gangen. Brug træspyd eller strikkepinde til at vende æbleskiverne.
  • Servér æbleskiverne lune med syltetøj og flormelis.