Æblegløgg

Æblegløgg til julens bedste stunder 🍎 Dette er en frisk og let syrlig, men super lækker alkoholfri æblegløgg, som du kan nyde i december eller hen over vinteren. Skift den traditionelle rødvinsgløgg ud med æblemost, og skift mandler og rosiner ud med friske æbler, stjernealis, nelliker og kanelstænger – så har du den perfekte julegløgg med et friskt tvist. Hvis du er mere til en gløgg, der ikke er alkoholfri, kan du tilsætte en smule rom.

Æblegløgg er en antiinflammatorisk og sund på grund af de nærende krydderier og ingredienser, som indeholder høje mængder af antioxidanter, der fremmer kroppens egen evne til at bekæmpe betændelsestilstande. Det er også den perfekte drik at servere for dine gæster, fordi den både smager helt fantastisk og er smuk og æstetisk på samme tid. Jeg elsker denne friske, alkoholfrie æblegløgg, og – sammen med min krydrede chai latte og gurkemeje latte – er det min yndlingsdrik i de kolde vintermåneder.

Tip: Tilføj lidt hakkede mandler og tørrede bær som fyld sammen med æblerne.

5 baseret på 1 anmeldelser

Æblegløgg - Alkoholfri og sund æblegløgg lavet på æbler, kanel, nelliker, rosiner og mandler

Ingredienser

Æblegløgg

  • 2 l æblemost
  • 5 stk. kanelstænger
  • 1 håndfuld nelliker
  • 2 stk. æbler
  • 1 håndfuld hele stjerneanis
  • 8 stk. peberkorn

Fyld

  • 1 håndfuld mandler (hakkede)
  • 1 håndfuld rosiner (tern)
  • 1 håndfuld æble (tern)

Sådan gør du

  • Skær dine æbler i små tern, og kom nellikerne i et tefilter, som lukkes med en lille knude.
  • Hæld æblemosten i en stor gryde, og kom kanelstænger, nelliker, peberkorn og stjerneanis med i gryden.
  • Lad det hele varme i cirka 20 minutter, uden det koger.
  • Smag dig frem til, hvornår æblegløggen har trukket nok smag.
  • Fjern nellikerne fra æblegløggen inden servering.
  • Servér den varme æblegløgg i glas med æbletern og evt. tørrede bær eller hakkede mandler som fyld.