Æblegløgg uden alkohol

Æblegløgg - Opskrift på alkoholfri æble gløgg med kanel
Dette er en frisk, let syrlig og lækker alkoholfri æblegløgg, som du kan nyde i december måned eller i alle de kolde vintermåneder. Skift den traditionelle rødvinsgløgg ud med æblemost, og erstat mandler og rosiner med friske æbler, stjerneanis, nelliker og kanelstænger – så har du den perfekte julegløgg med et friskt tvist. Er du til en gløgg med en smule alkohol, så kan du sagtens tilsætte lidt rom.

 

Antiinflammatorisk æblegløgg

Min æblegløgg er antiinflammatorisk og sund på grund af de nærende krydderier og ingredienser, som indeholder høje mængder af antioxidanter, der fremmer kroppens egen evne til at bekæmpe betændelsestilstande. Det er samtidig den perfekte drik at servere for dine gæster, fordi den både smager helt fantastisk og er smuk og æstetisk på samme tid. Jeg elsker denne friske, alkoholfrie æblegløgg. Det er faktisk min egen personlige yndlingsdrik, når vinteren nærmer sig – sammen med min krydrede chai latte og gurkemeje latte.

Tip!

Tilføj lidt hakkede mandler og tørrede bær som fyld sammen med æblerne.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, så ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og tilfører masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser eller drikker antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sunde julekugler med kokos eller julesmåkager. God fornøjelse 💛

Æblegløgg - Opskrift på alkoholfri æble gløgg med kanel
5 baseret på 2 anmeldelser

Æblegløgg uden alkohol - Alkoholfri og sund æblegløgg lavet på æbler, kanel, nelliker, rosiner og mandler

Ingredienser

Æblegløgg

  • 2 l æblemost
  • 5 stk. kanelstænger
  • 1 håndfuld nelliker
  • 2 stk. æbler
  • 1 håndfuld hele stjerneanis
  • 8 stk. peberkorn

Fyld

  • 1 håndfuld mandler (hakkede)
  • 1 håndfuld rosiner (tern)
  • 1 håndfuld æble (tern)

Sådan gør du

  • Skær dine æbler i små tern, og kom nellikerne i et tefilter, som lukkes med en lille knude.
  • Hæld æblemosten i en stor gryde, og kom kanelstænger, nelliker, peberkorn og stjerneanis med i gryden.
  • Lad det hele varme i cirka 20 minutter uden, at det koger.
  • Smag dig frem til, hvornår æblegløggen har trukket nok smag.
  • Fjern nellikerne fra æblegløggen inden servering.
  • Servér den varme æblegløgg i glas med æbletern og evt. tørrede bær eller hakkede mandler som fyld.