Juletrøfler med hasselnødder

Juletrøfler med hasselnødder - Opskrift på sunde trøfler med julekrydderier

Dadelkugler er et sikkert hit hos de fleste, og disse juletrøfler er med garanti ingen undtagelse. Disse juletrøfler kræver kun 4 ingredienser og er både lette og hurtige at lave – her kan alle være med! Trøflerne gør sig godt både på julebordet eller som en lille energirig snack i madpakken. Du kan let skifte brunkagekrydderierne ud med lakrids, kokos, havregryn eller hindbærstøv, hvis trøflerne skal passe til en anden lejlighed – det er kun fantasien, der sætter grænser. Rigtig god fornøjelse!

Juletrøfler med hasselnødder - Opskrift på sunde trøfler med julekrydderier

Juletrøfler med hasselnødder - Opskrift på trøfler med dadler og kakao

Ingredienser

Juletrøfler

  • 200 g bløde dadler uden sten
  • 100 g hasselnødder
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1-2 tsk. brunkagekrydderi
  • 50 g hasselnødder (pynt)

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en varm og tør pande i ca. 5 minutter.
  • Kom hasselnødderne ind i et rent viskestykke og rul dem, så skallerne kommer af
  • Kør dadler, de afskallede hasselnødder og kakaopulver i en foodprocessor.
  • Tilsæt 1 tsk. brunkagekrydderi til massen, og smag den eventuelt til med lidt mere.
  • Rul kugler af massen.
  • Kom hasselnødderne i en foodprocessor, og hak dem groft.
  • Vend juletrøflerne i hasselnødderne.
  • Opbevar kuglerne på køl, og server dem afkølede.