Karryrisotto

Vegansk risotto med karry som er toppet med kokoschips
Karryrisotto – Denne antiinflammatoriske risotto med karry er både vegansk, glutenfri og krydret. På mine Yoga Retreats anbefaler jeg varm yogamad, fordi maden giver ro og varme. Karryrisotto er helt ideel efter en dejlig yin yang yogaklasse – og kan spises sammen med en salat, hvis du lidt have lidt ekstra at tykke i.

 

Karryrisotto – lækker og cremet 

Risotto stammer oprindeligt fra Italien – og man mener, at den første risotto var “Risotto Milanese”, som er en gul risotto serveret med safran. Denne utraditionelle karryrisotto er lavet på helt simple ingredienser fra naturen. Jeg har byttet smør og ost ud med kokosmælk og karry, som giver en overraskende lækker cremethed. Når du laver risotto, skal risene være al dente (til tanden), hvilket betyder, at der skal være bid i risene.

Links til ingredienser: 

 

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på indisk dahl og indisk curry med kokosmælk. God fornøjelse 💛

Vegansk risotto med karry som er toppet med kokoschips

Karryrisotto - Opskrift på cremet og vegansk risotto med karry

Ingredienser

Karryrisotto

  • 0,5 stilk bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 stk. løg
  • 5 cm. gurkemeje (frisk)
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 tsk. karry
  • 2 dl arborrio risottoris
  • 0,5 dåse kokosmælk (200 ml)
  • 1 tsk. urtebouillon
  • 5 dl vand
  • 0,5 stk. citron
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 1 spsk. kokoschips (topping)

Sådan gør du

  • Skræl, snit og hak bladselleri, hvidløg, løg og gurkemeje fint. Varm kokosolie i en stor gryde. Svits bladselleri, hvidløg, løg og gurkemeje og karry i et par minutter. Tilsæt risottoris.
  • Tilsæt kokosmælk og lad det koge op.
  • Tilsæt urtebouillon og vand lidt efter lidt. Lad dine risotto-ris suge væsken, inden du hælder mere vand i. Dette tager ca. 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører rundt i risene og sørger for, at de ikke koger tør. Hæld maks én dl vand i hver gang. Når det sidste vand er tilføjet, skulle risene gerne med “al dente” (til tanden). Hvis du ønsker mindre bid, kan du koge dem lidt mere og evt. tilføje lidt mere væske.
  • Slutteligt smagen din karryrisotto med saften fra en halv citron og havsalt.
  • Serveres med sprøde kokoschips, der giver lidt knas til retten – og understøtter kokossmagen.