Rødbederisotto

Rødbederisotto - Opskrift på lækker og vegansk risotto med rødbede

Denne cremede rødbederisotto er både vegansk, glutenfri og antiinflammatorisk. Jeg er vild med rødbedens farve og smag. På min Yogaretreats anbefaler jeg varme retter, fordi maden giver ro og varm samt virker beroligende. Rødbederisotto er helt ideel efter en dejlig yogaklasse – og kan spises sammen med en salat, hvis du lidt have lidt ekstra at tykke i.

Rødbederisotto – Rødbeder styrker fordøjelsen

Der er et hav af skønne benefits i den lyserøde rodfrugt. Rødbeder er rig på kostfibre, hvorfor rødbeder styrker fordøjelsen og giver dig en lang (og rar) mæthedsfornemmelse. Derudover indeholder rødbeder betanin, der giver den røde farve. De høje niveauer af vitaminer, mineraler, folsyre og kalium er også vigtige for kroppens funktioner.

Risottoris

Opskriften er lavet på helt simple ingredienser fra naturen, der giver smag, fylde og rundhed. Jeg kan på den varmeste anbefale dig at bruge Urtekrams økologiske arborio risottoris, der er klistrer lækkert sammen. Om få dage deler jeg flere risottoopskrifter lavet på samme risottoris. Køb arborio risottoris her →

Rødbederisotto - Opskrift på lækker og vegansk risotto med rødbede

Rødbederisotto - Opskrift på lækker og vegansk risotto med rødbede

Ingredienser

Rødbederisotto

  • ½ stk. bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • ½ stk. løg
  • 1 tsk. kokosolie
  • 150 g rødbede (revet)
  • 2 dl arborio risottoris
  • ½ dåse kokosmælk (200 ml)
  • 1 tsk. urtebouillon
  • 4 dl vand
  • ½ stk. lime
  • 0,5 tsk. havsalt

Topping

  • 1 spsk. kokoschips
  • 1 stk. beder (snittet)

Sådan gør du

  • Skræl, snit og hak bladselleri, hvidløg og løg fint. Varm kokosolie i en stor gryde. Svits bladselleri, hvidløg og løg i et par minutter. Tilsæt reven rødbede og risottoris.
  • Tilsæt kokosmælk og lad det koge op.
  • Tilsæt urtebouillon og vand lidt efter lidt. Lad dine risotto-ris suge væsken, inden du hælder mere vand i. Dette tager ca. 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører rundt i risene og sørger for, at de ikke koger tør. Hæld maks én dl vand i hver gang. Når det sidste vand er tilføjet, skulle risene gerne med "al dente" (til tanden). Hvis du ønsker mindre bid, kan du koge dem lidt mere og evt. tilføje lidt mere væske.
  • Slutteligt smagen din lækre rødbederisotto med saften fra en halv lime og havsalt.
  • Serveres med sprøde kokoschips, der giver lidt knas til retten - og understøtter kokossmagen.