Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Disse små, lækre, luftige og buttede pandekager kan med sikkerhed forsøde en skøn weekend-morgen og samle familien rundt om morgenbordet.

Amerikanske pandekager

Pandekagerne smager ikke kun helt fantastisk, de har også en skøn og luftig konsistens, takket være deres indhold af piskede æggehvider.

Pandekagerne mætter samtidig også godt, da næsten halvdelen af melet er havremel, som indeholder fuldkorn – og derved kostfibre – der er med til at give en god mæthedsfornemmelse.

Top eventuelt dine pandekager med lidt ahornsirup, friske bær, marmelade eller chokolade. Hvis du ønsker lidt variation, kan du også prøve at komme lidt vanilje, kardemomme eller citronskal i dejen.

Jeg håber, at du får den skønneste start på dagen med mine amerikanske pandekager.

Savner du variation i weekend pandekagerne kan jeg også anbefale dig at prøve mine lækre pandekager med chiafrø, mine chokoladepandekager og mine sunde bananpandekager 😋🤗

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager - Opskrift på lækre og luftige pandekager

Ingredienser

Amerikanske pandekager

  • 100 g hvedemel
  • 80 g havremel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 1½ dl plantedrik eller mælk
  • 2 spsk. ahornsirup
  • Smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, havremel og bagepulver sammen i en skål.
  • Separer æggeblommerne fra æggehviderne.
  • Kom æggeblommer, plantedrik (eller mælk) og ahornsirup i melblandingen og rør det sammen til en dej.
  • Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker i en separat skål.
  • Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen lidt ad gangen.
  • Steg pandekagerne i lidt olie på en middelvarm pande.
  • Servér de lune pandekager med din yndlingstopping.