Nøddesmør

Hjemmelavet nøddesmør med chokolade og hasselnødder
Nøddesmør lavet med hasselnødder, dadler, havremælk, kakaopulver og agavesirup (eller anden sukkerfri sirup) 😋 Min hjemmelavet nutella er et hit på brunchbordet! Den er så nem at lave – du skal kun bruge fem ingredienser.

 

Nøddesmør

Smør nutella på hjemmebagte boller, pandekager eller sprøde vafler, eller top dine muffins eller is med lækker nøddecreme (se opskrifter under opskriften). Spis dig GLAD med verdens nemmeste og lækreste nutella! Stil den på køl efter brug, så du har cremet nutella resten af ugen.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask!

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sund nutella, chokoladevafler eller banankage. God fornøjelse 💛

Hjemmelavet nøddesmør med chokolade og hasselnødder

Nøddesmør - Opskrift på hjemmelavet nutella med hasselnødder

Ingredienser

Nøddesmør

  • 200 g hasselnødder
  • 1-2 dl havremælk
  • 8 stk. bløde dadler uden sten
  • 4-5 spsk. kakaopulver
  • 2-3 spsk. agavesirup

Sådan gør du

  • Rist hasselnødder på en tør pande i cirka 10 minutter, til de har fået lidt farve.
  • Lad hasselnødderne køle lidt af.
  • Læg hasselnødderne på et viskestykke, og pak viskestykket sammen om nødderne.
  • Massér hasselnødderne, mens de er inde i viskestykket, så den yderste skal gnides af.
  • Læg nødderne i en foodprocessor, og blend dem til helt fint mel.
  • Tilsæt dadler, kakao, agavesirup og havremælk, og blend det sammen.
  • Tilsæt lidt mere havremælk, hvis nutellaen skal være mere flydende.
  • Smag evt. din hjemmelavede nutella til med lidt ekstra kakao og agavesirup.
  • Opbevar din sunde Nutella i en lufttæt beholder, og stil den på køl - den kan holde i cirka syv dage i køleskabet.