Overnight oats

Denne skønne opskrift på overnight oats med hindbærkompot kan næsten med sikkerhed garantere dig en dejlig start på dagen. Opskriften er hurtig at lave og forberedes dagen i forvejen, så du har god tid til blot at nyde den om morgenen. Opskriften har et strejf af risalamande over sig pga. dens cremede konsistens og smag af vanilje, men kan laves på et utal af måder. Du kan bl.a. udskifte vaniljen med kakaopulver eller tilføre den gulerødder, kanel, nødder, granola osv. Mulighederne er mange. Grøden er desuden et fantastisk bud på en sund og mættende morgenmad, idet havregryn har et højt indhold af kostfibre. Jeg håber, at du vil synes om den!

Overnight oats - opskrift på cremet overnight oats

Ingredienser

Overnight oats

  • 3 dl havregryn evt. glutenfri
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 1½ spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. kokosmel
  • 2½ dl plantedrik evt. havre

Hindbærkompot

  • 150 g hindbær (frosne)
  • 1 spsk. vand
  • 2½ tsk. honning

Overnight oats

  • Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Sæt grøden på køl natten over.
  • Kom lidt ekstra plantedrik i om morgenen, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
  • Kom kompotten oven på grøden, og nyd den afkølet.

Hindbærkompot

  • Kom bærrene i en gryde med lidt vand.
  • Varm langsomt bærrene op, og lad dem koge i minimum 1 minut.
  • Tilsæt honning, og lad kompotten reducere lidt ind.
  • Kom kompotten på køl, så du senere kan nyde den oven på grøden.
  • Tip! Top grøden med friske bær, ristede nødder, granola, chokolade eller det, du har lyst til.