Bagte rodfrugter
Bagte rodfrugter har et højt indhold af kostfibre
Vidste du, at rodfrugter er grove grøntsager? Og har særligt et højt indhold af kostfibre? Når du spiser godt med kostfibre, får du en bedre samt længere mæthedsfornemmelse i kroppen. Kostfibrene suger masser af væske i mavesækken og tarmen – og da kostfibre tager længere tid at nedbryde, vil de være længere om at passere kroppens naturlige processer. Det betyder, at maden vil fylde mere og mætte i længere tid.
Det eneste du skal bruge:
- Rodfrugter f.eks. rødbeder, pastinakker, gulerødder, søde kartofler eller knoldselleri
- Krydderier f.eks. timian, rosmarin, persille, chili, hvidløg, gurkemeje eller ingefær
- Havsalt
- Olivenolie
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på bagte rødbeder. God fornøjelse 💛
Bagte rodfrugter - Opskrift på sprøde, bagte rodfrugter
Ingredienser
Bagte rodfrugter
- Rodfrugter f.eks. rødbeder, pastinakker, gulerødder, søde kartofler eller knoldselleri
- Krydderier f.eks. timian, rosmarin, persille, chili, hvidløg, gurkemeje eller ingefær
- Havsalt
- Olivenolie
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær rodfrugterne i aflange stykker.
- Tilsæt krydderier, saltflager og godt med olivenolie.
- Du kan både bruge tørrede krydderier og friske krydderurter.
- Bag dine rodfrugterne i ca. 15 minutter, indtil de er møre (og sprøde).
Kommentarer