Bønnebrownie med kaffe
Bønnebrownie med kaffe, nødder, frugt og chokolade – Sund, lækker og smagfuld 😋 Måske synes du ikke, bønner og brownie hører sammen, men lov mig, du prøver denne brownie. Bønnerne er nemlig kun med til at give brownien sunde proteiner og struktur. Brownien smager dejligt at chokolade med et tvist af mokka. Den er fyldt med knasende nødder og toppet med frugt fyldt med antioxidanter – En lækker og mindfuld dessert, som indeholder gode ting for kroppen.
Anbefalede toppings
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld granatæblekerner
- 50 g mørk chokolade
- 1 spsk. hasselnødder
- 1 tsk. appelsinskal
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sund gulerodskage og verdens bedste chokoladekage. God fornøjelse 💛
Bønnebrownie med kaffe - Opskrift på sund brownie med sorte bønner
6 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Bønnebrownie
- 2-3 dl havremel
- 1 dåse sorte bønner
- 2 tsk. bagepulver
- 2 stk. æg
- 1 stk. appelsin
- 2 spsk. agavesirup
- 80 g mørk chokolade
- 2 dl hasselnødder
- 30 g smør
- 1 spsk. kaffe
- 1½ dl plantemælk
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 dl kakao
Topping
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld granatæblekerner
- 50 g mørk chokolade
- 1 spsk. hasselnødder
- 1 tsk. appelsinskal
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
- Sæt 1 dl vand over i en elkedel, og opløs 1 spsk. kaffe i det kogende vand.
- Hæld de sorte bønner i en minihakker eller en foodprocessor, og blend dem sammen med smør og æg.
- Blend det meste chokolade og alt melet sammen med bønnerne - gem lidt chokolade til pynt, som du hakker i grove tern.
- Tilsæt kaffe, peanutbutter, kakao og agavesirup, og hæld lidt mælk i, så dejen kan blendes helt jævn.
- Hak hasselnødder groft, og vend de fleste nødder i dejen - gem lidt nødder til topping.
- Smag dejen til med revet appelsinskal, lidt appelsinsaft og evt. lidt mere kakao - gem lidt revet appelsinskal til pynt.
- Hæld dejen i en bageform med bagepapir, og fordel den jævnt.
- Top brownien med hakkede hasselnødder, blåbær, granatæblekerner, hakket chokolade og revet appelsinskal.
- Bag brownien i 20 minutter.
- Sæt brownien på køl, og lad den køle helt af, inden du serverer den. Den kan holde sig på køl i næsten en uge!
Den er sørme lækker!!! Tak for endnu en fantastisk opskrift