Sund brownie

Sund brownie – uden tilsat sukker! Der er særligt én chokoladekage, jeg laver igen og igen. Denne nemme og lækre nytårsbrownie smager himmelsk – og smelter på tungen. Jeg elsker kager, der smelter på tungen. Opskriften blev udviklet i forbindelse med nytår 2014/2015 og finjusteres hvert år. Denne gang med lidt ekstra kakaopulver, chokolade og kaffe. Opskriften er glutenfri samt lavet på gode råvarer, der tilhører kroppen god energi og næring.

Tip! Top din brownie med en mørk chokolade eller chokolademousse.

Links til ingredienser:

5 baseret på 2 anmeldelser

Sund brownie - Opskrift på lækker brownie uden sukker

Ingredienser

Sund brownie

  • 3 stk. banan (modne)
  • 150 g bløde dadler uden sten
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. stærk kaffe
  • 100 g mandelmel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. havsalt
  • 75 g mørk chokolade (grofthakket)
  • 75 g nødder (grofthakket)

Topping

  • 70 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 graders varmluft.
  • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor (undtagen chokolade og nødder). Vend grofthakket chokolade og nødder i.
  • Smør et stykke bagepapir med kokosolie.
  • Fordel dejen i en lille aflang kageform.
  • Bag din lækre brownie i ca. 40-50 minutter, indtil den er letgylden.
  • Lad den stå i køleskabet, så den bliver fast.