Cookie dough kugler
Denne lækre glutenfri cookie dough med mandelsmør og kikærter kan nydes rent som en sund snack, i bagværk og is eller som rullede kugler dyppet i smeltet chokolade.
Cookie dough kugler lever op til de danske kostråd!
Opskriften er rig på bælgfrugten kikært, som er en god kilde til bl.a. kostfibre, protein og andre vigtige næringsstoffer. Et af de officielle danske kostråd anbefaler, at vi danskere skruer op for vores indtag af bælgfrugter. Hvilket blot er endnu en grund til at prøve denne opskrift. For hey, hvem elsker ikke også en sund og velsmagende cookie dough? Jeg gør i hvert fald.
Den perfekte kombination
Nyd din sunde snack sammen med:
- En hjemmelavet chai-latte
- En god bog om yoga eller mindfulness
- En kop te eller friskbrygget kaffe
Cookie dough kugler - opskrift på en lækker cookie dough med mandelsmør og kikærter
10 stk.
Forberedelse:
Tilberedning: 10 min
Ingredienser
Cookie dough kugler
- 250 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
- 3 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. mandelsmør
- 1 knivspids salt
- 1½ dl mandelmel
- ⅛-¼ tsk. vaniljepulver
- 3 spsk. chokoladeknapper
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne, på nær chokoladeknapper, i en foodprocessor.
- Kør det hele sammen til en ensartet og fin masse.
- Rør til sidst chokoladeknapperne i kagedejen.
- Rul dejen til kugler, eller brug den, som du ønsker.
Tip!
- Kom evt. denne cookie dough i en lækker hjemmelavet banan-nicecream. Cookie doughen er superhurtig at lave og vil løfte din nicecream til et helt nyt niveau.
Kommentarer