Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies - Opskrift på sunde amerikanske cookies (glutenfri)
Sprøde udenpå, bløde indeni, lækker smag og chokolade – hvad mere kan man ønske sig af en cookie? Det skulle da lige være, at den også var let og hurtig at lave… Og alt dette er heldigvis tilfældet med disse cookies! Dejen er sødet med kokossukker, som sammen med mandelmelen og mandelsmørret giver disse cookies en dyb, karamelliseret, nøddeagtig smag. Kokospalmesukker indeholder desuden flere vitaminer og mineraler end hvidt sukker, grundet dets høje indhold af blandt andet kalium, jern og C-vitamin.

Jeg elsker sunde desserter med chokolade – og disse chokoladecookies er en af mine favoritopskrifter! Knasende cookies holder sig både længe i en kagedåse og er samtidig perfekte til at overraske dine kolleger eller en, du holder af ❤️

Chocolate chip cookies - Opskrift på sunde amerikanske cookies (glutenfri)
5 baseret på 2 anmeldelser

Chocolate chip cookies - Opskrift på sprøde cookies med chokolade

Ingredienser

Chocolate chip cookies

  • 90 g havremel (glutenfri)
  • 60 g mandelmel
  • 40 g kokossukker
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1,5 spsk. mælk (alle typer)
  • 1,5 spsk. mandelsmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 0,75 tsk. bagepulver
  • 2 nips salt
  • Chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Bland havremel, mandelmel, kokossukker, bagepulver og salt i en skål.
  • Tilsæt ahornsirup, mælk, mandelsmør og olie til skålen og rør godt rundt.
  • Tilsæt chokoladeknapper, og vend dem ind i dejen.
  • Dejen flyder kun lidt ud under bagning, så form dine cookies i den ønskede størrelse.
  • Bag dine cookies på en bageplade i 10-12 minutter. Husk at kigge til dem undervejs. De må ikke få for meget. Og lad dem ikke hvile på bagepladen efterfølgende, da de ellers vil bage videre på grund af varmen.
  • Tip! Lav hurtigt og billigt dit eget havremel ved at blende havregryn i en blender.